Uyku Hastalıkları ve Sigara Bıraktırma poliklinikleri hizmete açıldı

Yozgat Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı bünyesinde 'Uyku Hastalıkları' ve 'Sigara Bıraktırma' poliklinikleri açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 21:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Modern tıbbın son teknolojik imkânları kullanılarak gerekli tıbbi teçhizatla donatılan Uyku Hastalıkları Polikliniği'nde uyku ile ilgili sorunları olan vatandaşlar hizmet alacak. Sigara Bıraktırma Polikliniği'nde ise sigaranın zararları ve neden olduğu hastalıklar anlatılarak, insanların sigarayı bırakmaları için terapi yapılacak.

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, polikliniklerin açılışından önce Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık Delibaş, Araştırma Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mesut Gürdal ve Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yavuz Selim İntepe'den poliklinikler hakkında bilgi aldı.

Rektör Uçar, açılışın ardından yaptığı açıklamada, hastanelerinin gelişimini hızla sürdürdüğünü belirtti. Hastane bünyesinde eksikliği hissedilen ve Yozgat'ta olmayan birçok polikliniği hizmete açarak vatandaşların hizmetine sunduklarını belirten Uçar, "Bugün de Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı bünyesinde Uyku Hastalıkları Polikliniği'ni ile Sigarayı Bıraktırma Polikliniğimizi hizmete açtık. Uyku Hastalıkları Polikliniği'nde çeşitli sebeplerle uyku ile ilgili sorun yaşayan vatandaşlarımız burada tedavi görecek. Sigara Bıraktırma Polikliniğimiz ise Türkiye'de ilk kez Sağlık İl Müdürlüğü vasıtasıyla Valilikten izin alınarak faaliyete başlamış bir polikliniktir. Burada hastalarımıza her tür tanı ve tedavi hizmeti verilecektir. Bu vesile ile hizmete açtığımız her iki polikliniğimiz hastanemize ve ilimize hayırlı olsun diliyorum." ifadelerini kullandı.

Araştırma ve Uygulama Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yavuz Selim İntepe de polikliniklerde verilecek hizmetler hakkında bilgiler aktardı.

Yrd. Doç. Dr. İntepe, Uyku Polikliniği'nde gece normal uyku sırasında soluk alıp verme sıkıntısı yaşayan, nefesini 10 saniye veya daha fazla sürede zor alıp veren hastaların tedavilerinin yapılacağını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber