Erzin narenciye festivaline hazır

Türkiye narenciye üretiminin yüzde 20'sini karşılayan Hatay'ın Erzin ilçesinde 3.Uluslararası Narenciye Kültür ve Sanat Festivali hazırlıkları başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üretilen narenciyenin markalaştırılması amacıyla düzenlenecek festival, 24-25 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek.

Hürriyet İlköğretim Okulundan kortej yürüyüşü ile başlayacak festival, Cumhuriyet Meydanı'nda açılış töreniyle devam edecek. Festivalin ilk günü Songül Karlı, ikinci günü ise Nilgün Kızılcı ile Hande Yener konser verecek. Festivalde Romanya, Makedonya ve Gana'dan gelen 120 kişilik halk dansları topluluğu da bir gösteri sunacak. 20 kişilik animasyon gurubunun şovlarıyla sürecek etkinlikte ayrıca bisiklet turları da düzenlenecek.

Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, yıllık yaklaşık 100 bin ton üretim sahasına sahip ilçede festival heyecanının şimdiden yaşanmaya başlandığını söyledi. Festivalin bu yıl çok renkli geçeceğini vurğulayan Şimşek, ''Erzin turuncu renkli bir narenciye kenti. Burada yaşam narenciye üzerine kurgulanmış, hayatın her alanında, aldığımız her nefeste, cebimize giren her kuruşta narenciye var. Narenciye demek bizim için yaşam demek, çiftçi için para demek, insanlar için sağlık demektir. İhracatta büyük pay sahibi olmamıza rağmen aynı oranda maalesef bu güne kadar bir isim sahibi olamadık." dedi.

''ERZİN ADI ARTIK MARKA OLMALI''

Erzin portakalının bölgenin en lezzetli ürünü olduğuna dikkat çeken Erzin Kaymakamı İskender Yönden, 'Erzin narenciyede marka olacak. Erzin'li üretici narenciye için çok emek veriyor. Bunca çalışmaya rağmen üretici bir türlü emeğinin karşılığını alamıyordu. Biz bu düşünceleri kırmak istiyoruz. Erzin narenciyesini marka yapmak ve yurt içinde ve dışında pazara sunulmasını istiyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Festivalin çok farklı olacağına vurgu yapan Tiyatro Sanatçısı Aziz Öktem, ''Erzin narenciyesi hak ettiği yeri artık bulsun diyerek festivalde kolları sıvadık. Festivalin ilk günü 24 Kasım tarihinde Songül Karlı konserimiz, bisiklet şenliği, çocuk oyun alanı açılışımız olacak. Yine ilk gün sıra gecelerinin unutulmaz ismi Yunus Gülşa konser verecek. Animasyon ve dans gösterileriyle sürecek festivalin ikinci günü gençlik konseri, festival eğlenceleri, Nilgün Kızılcı ve akşam saat 21.30'da Hande Yener konserleri halkımızla buluşacak.'' şeklinde konuştu.

Festival boyunca güvenlik önlemlerinin sıkı tutulacağına değinen Emniyet Müdürü Murat Ardıç'ta gerekli önlemleri aldıklarını ve bir sorun yaşanmayacağına dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber