Maskeli eylemciler YÖK binasına girmeye çalıştı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 15:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Başkent'te Öğrenci Kolektifleri'ne üye bir grup, giydikleri maske ve özel kıyafetlerle Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) önünde protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Yüzlerine tanınmış kişilerin maskesini takan grup üyeleri, YÖK binasına girmek isteyince polisle aralarında arbede yaşandı.

Öğrenci Kolektifi'ne üye 11 kişilik grup, YÖK binası önünde toplandı. ?Paydaşız, talibiz üniversiteyi biz yönetiriz' pankartı açan grup, YÖK binasındaki STK'larla yapılan toplantıyı protesto etti. İşadamı Ali Ağaoğlu, Cübbeli Ahmet Hoca, Adnan Okyar maskesi takan ve Recep İvedik kılığına giren grup üyeleri, burada mizansen bir gösteri yaptı.

Gösterinin ardından grup üyeleri, toplantıya katılmak için YÖK binasına girmek istedi. Barikat kuran polis ekipleri, içeri girmeye çalışan gruba engel olmaya çalıştı. Binaya girmeyi başaramayan grup üyeleri geri çekilip kısa bir süre oturma eylemi yaptı. Oturma eyleminin ardından grup, tekrar polis barikatına yüklendi. Eylemcilerle polis arasında çıkan arbedede bazı eylemcilerin emniyet güçleriyle birlikte yere düştüğü görüldü. Emniyet yetkilileri araya girip, grubu sakinleştirmeye çalıştı.

Yapılan görüşmelerin ardından grup temsilcisi iki kişinin YÖK yetkilileriyle görüşmesi için karar alındı. YÖK binasına giren iki eylemci, yetkililerle görüştü. Görüşmenin ardından dışarı çıkan ve kısa bir açıklama yapan grup üyeleri, buradan ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber