Memiş: Hastane müdürlerinin maaşı düşüyor, tedbir alınmalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş Sağlık Bakanlığı'nın yeni teşkilat yapılanmasında çalışanlar arasında mali haklar itibariyle ayrımcılık yapıldığını ifade etti.

Profesör veya Doçent unvanlı bir genel sekreterin şayet hekim olursa 10.812 TL ek ödeme alırken, hekim olmayan profesör ya da Doçent'in 3.089 TL ek ödeme alacağını belirten Memiş "Genel Sekreterlik makamı teşhis yada tedavi makamı değil, evrensel ve global anlamda profesyonelce icra edilmesi gereken yönetim birimi ve makamıdır. Dünyanın en iyi üniversitelerinde, sağlık tesisleri yönetimi, hastane yönetimi üzerine çalışmalar yaparak doçent ya da profesör olan bir kişi, bilgilerini ve tecrübelerini en iyi uygulayabileceği makama, genel sekreterliğe geliyor, genel sekreter oluyor, aldığı ek ödeme, tüm teknik donanımına rağmen, aynı işi yapan eşdeğer ünvanlı bir hekimin aldığı ek ödemenin üçte biri bile değil. Diğer tüm sözleşmeli yöneticiler için de geçerli olan bu çarpık yaklaşım, kabul edilebilir hiçbir değer yargısı ve anlayış ile açıklanamaz." dedi.

Sağlık Sen Başkanı ayrıca 20 Kasım 2012 tarihinde yürürlüğe giren ve Kamu Hastaneler Birliği'nde sözleşmeli personele ek ödeme yapılmasına dair yönergenin müdürler açısından hak kaybı oluşturduğuna dikkat çekti. Memiş "Müdürlerin iş yüklerinin artırılmasına karşın ek ödemelerinde yapılan eksiltme sonucu, müdür kadrolarında oluşturulan hüsran ve aldatılmışlık duygusuyla başarının sağlanamayacağı bir gerçektir. 663 Sayılı KHK'da eşit işe eşit ücret uygulamasının olmamasını eleştiriyorken, oradaki adaletsizliğe dikkat çekerken, şimdi Maliye Bakanlığı gerekçe gösterilerek ek ödeme katsayılarının daha da düşürülerek bu adaletsizliğin daha da derinleştirilmesini Sağlık Sen olarak kınıyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber