Oğlumun katilini bulmazlarsa Boğaz Köprüsü'nden atlarım

Giresun'da 5 yıl önce düzenlenen dut festivalinde maganda kurşunu ile hayatını kaybeden İsmail Balıkçı'nın ailesi, çocuklarının katilinin yakalanması için Başbakandan yardım istedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 21:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Acılı baba, "Sesimin duyulması için gerekirse Boğaz Köprüsü'nden atlarım" dedi.

5 yıl önce İstanbul'da yaşayan Hanım-Belgüzar Balıkçı çifti, 3 çocuklarıyla birlikte memleketleri Giresun'un Çamoluk ilçesi Sarpkaya köyünde düzenlenen Dut Festivali'ne gitti. Şenlik sırasında T.T.'nin ruhsatsız tabancasıyla yere ve çevreye rastgele ateş açması sonucu mermilerden biri 17 yaşındaki İsmail Balıkçı'nın kalbine isabet etti. Yakında bulunan Sivas'a bağlı Suşehri İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırılan genç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İlk soruşturmada tutuklanan T.T., 2008 yılının başında delil yetersizliğinden tahliye edildi. Delillerin karartıldığını iddia eden aile, şenlik anının video kayıtlarına ulaştı ve bu kaydı mahkemeye sundu. Mahkemenin kayıtları çözemediği iddia edilince kayıtlar 2 kere daha mahkemeye gönderildi. Kayıtların tekrar incelenmesi üzerine mahkeme genç İsmail'i vuran kurşunun o gün 59 yaşındaki T.T.'nin silahından çıktığına kesin hüküm verdi.

2010 yılında 18,5 yıl ceza alan T.T.'nin cezası yine aynı yıl içinde Yargıtay tarafından onandı. Yaklaşık 2 yıldır çocuklarının katili T.T.'nin bulunamamasına tepki gösteren aile, ulaşabildikleri her merciye giderek yardım istiyor. Çocuklarının vefatının ardından psikolojileri bozulduğu için İstanbul Ümraniye'de yaşadıkları evlerini terk eden Hanım-Belgüzar Balıkçı çifti, şimdi Çayırova Çağdaşkent'te yaşıyor.

Olayın yaşandığı sırada İstanbul Kirazlıtepe'de ikamet eden T.T.'nin ise eşi ile birlikte firarda olduğu ve bulunamadığı iddia ediliyor.

Bir yıldır T.T.'nin dosyasına bakan İstanbul Gültepe'de görevli polisin kendilerine cevap vermediğini iddia eden aile, T.T.'yi gören veya yerini bilen tüm vatandaşların 155'i arayıp polise bildirmelerini rica etti.

Çocuklarının katillerinin birileri tarafından korunduğunu ve yakalanması için gerekli adımların atılmadığını düşünen acılı baba Belgüzar Balıkçı, ?Çocuğumun katilinin yakalanmasından başka bir şey istemiyorum. Bir insan yardım almadan kaçamaz. Yakınları muhakkak biliyorlar lakin söylemiyorlar. Herkesin insanlık namına elini vicdanına koymasını ve bilenlerin sessiz kalmasını istiyoruz. Katilin bulunması adına gerekli adımlar atılmazsa kendimi Boğaz Köprüsü'nden atmayı bile düşünüyorum? dedi.

Oğullarının bulunması için Başbakana seslenen acılı anne Hanım Balıkçı ise gözyaşları içinde, ?Oğlumun bulunması adına Başbakanımıza ve bütün yetkililere sesleniyorum. Eşim de ben de bunalımdayız. Eşim yarın bir gün intihar ederse mesuliyeti yetkililerdedir? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber