Sarıkamış ile Beylikdüzü ilçeleri kardeş oldu

Kars'ın Sarıkamış İlçesi'ne bağlı Karakurt köyü İlk orta okulu ile İstanbul Beylikdüzü İlçesi Gürpınar Azime Yılmaz İlk ve ortaokulu kardeş okul olarak eğitim-öğretime devam edecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 09:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Kardeş Okul" projesi kapsamında, Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle Sarıkamış Karakurt Köyü İlk ve ortaokulu ile Beylikdüzü Gürpınar Azime Yılmaz İlk ve ortaokulu kardeş oldu.

Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, Milli Eğitim Bakanlığı'nca, ön görülen "Kardeş Okul" projesi kapsamında ilçe merkezi ve köylerde bulunan okulları kardeş yapmaya devam ettiklerini belirtti.

İstanbul ve Bursa'dan 8 okulun kardeş okul olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Dağdelen; "Kardeş Okul" projesi, öğrencilerimiz arasında kardeşlik bağı oluşturma ve karşılıklı yaşadıkları yerlerin gezilip görülmesiyle kalmamaktadır. Aynı zamanda farklı bölge ve şehirlerin sosyal ve kültürel açıdan tanıtılması içinde çok önem arz etmektedir? dedi.

Beylikdüzü ile ilişkilerin bundan sonra her açıdan daha da artarak güçleneceğini ifade eden Dağdelen, Kardeş Okul öğrencileri için uygun zamanda tanışıp kaynaşacakları gezi programları düzenleyeceklerini de kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber