Öğrencileri için okul yerine hastaneye giden öğretmenler farklı duygular yaşıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yarın 24 Kasım Öğretmenler Günü.

Öğretmenlere has bugün çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Öğrenciler öğretmenlere bu özel günde çiçek ya da hediyeler verecek. Fakat, her gün okul yerine hastaneye giden öğretmenler için bugünün anlamı çok farklı Çünkü onların en büyük arzusu, eğitimine katkıda bulunduğu öğrencilerin biran önce sağlığına kavuşması. Hastane sınıfında normal bir okuldaki; kara tahta, sıralar ve kalabalık bir öğrenci grubu yok ama bu ülkenin geleceğini şekillendirecek, 'öğrenmeye aç' öğrencileri var.

Bursa'da Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki sınıfta İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Ümmühan Keyif, haftanın 5 günü okul yerine hastanenin yolunu tutan isimlerden. Doktor ve hemşireler gibi her sabah 'Ben hastaneye çıkıyorum' diye evden ayrılanlardan. Okul yerine hastaneye gidiyor olmaya alışamasa da, yaptığı işin bilincinde biri olarak 'işini yani öğretmenliği' çok seviyor. Hastanede tedavi gören çocukların eğitiminin aksamamasına katkıda bulunmanın yanı sıra moral motivasyonunu yüksek tutuyor olmanın keyfini de yaşıyor.

"ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN YAZISI BİLE YETERLİ"

Okul yerine hastane odasında öğretmenlik yapan Ümmühan Keyif öğretmen, hastanenin okula göre daha samimi bir ortam oluşturduğuna dikkati çekerek şöyle konuştu: "Çocuklara hastane ortamını unutturmak, onların farklı bir şeyle uğraşmalarını sağlamak bizim için tabi ki keyifli oluyor. İlk zamanlar evden çıkarken okula değil de 'hastaneye gitmek' garip geliyordu. Benim biraz da 'doktor fobim' vardı. Şimdi alıştım. İlk günlerde 'beyaz önlüklüleri' gördüğümüz zaman nereye gidiyoruz' dedim ama alıştım. Bizim için onların 'öğretmenler gününüz kutlu olsun' yazısı bile yeterli. Öğrencilerimiz buradan ayrılırken üzülüyoruz, çünkü onlara alışıyoruz. Ama onların sağlıklarına ve okullarına kavuşması bizim için en güzel hediye."

YILDIZ: ÇOCUKLARA YATAĞINDA EĞİTİM VERİYORUZ

Sınıf öğretmeni Hızır Yıldız ise hastanede yatarak tedavi gören çocukların derslerinden geri kalmaması, el becerilerinin gelişmesi ve canlarının sıkılmaması için çaba gösterdiklerini dile getirdi. Yıldız, hastane sınıfında çalışmanın okulda çalışma arasındaki farkı şöyle anlattı: "Biz burada öğrencilerimize birebir eğitim veriyoruz. Onlar da bundan çok mutlu oluyorlar. Hatta sınıfımızda grup eğitimi veriyoruz. Hasta yatağından gelemeyecek olan çocuklarımıza da yatak başına giderek onun eğitimine orada devam ediyoruz."

Hastane sınıfında 23 Nisan ve 29 Ekim bayramı kutlamaları yaptıklarını belirten Yıldız, Öğretmenler Günü'nü de ilk kez hastanede kutlayacaklarını ve çeşitli etkinlikler yapacaklarını ifade etti.

"12. SINIFA KADAR EĞİTİM VERİLİYOR"

Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Karadağ ise 4 Ocak 2012 yılından bu yana hastane içinde okul uygulaması başlattıklarını belirtti. Özellikle ilköğretim çağındaki çocukların hastanede yatarken derslerinden geri kalmamaları ve moral motivasyonlarını yükseltmek için çalıştıklarını belirtti. Yeni dönemde 12. sınıfa kadar tüm çocuklara burada eğitim verildiğini kaydeden Karadağ, "Çocuklar burada bir oyun havasında gülerek, eğlenerek, hem hastalıklarına olumlu bir etki yapıyor, hem de sosyal bir çevre oluşuyor. Hastaneden taburcu olduktan sonra bile ziyaretimize gelen çocuklarımız oluyor." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber