Kocaeli'nde yolcu durakları yenileniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bir yandan kent içi trafiği rahatlatmak için çalışmalar yaparken diğer yandan gerekli görülen yerlere durak inşa ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şu ana kadar yaptığı çalışmalarla 680 adet yeni camlı kapalı yolcu durağı kentin belli noktalarına monte edildi. Büyükşehir, köylerdeki ihtiyacı karşılamak üzere 480 adet kapalı yolcu durağı alımı yaptı.

Büyükşehir Belediyesi, eksik kalan ve hiç girilmeyen bölgelere de durak yerleştirilmesi için kolları sıvadı. İhale kapsamında 2008 yılından itibaren Kocaeli genelindeki kapalı durak ihtiyacını karşılamak üzere 680 adet camlı modern kapalı yolcu durağı alındı. Yine köylerin ihtiyacını karşılamak üzere 480 adet kapalı yolcu durağı alımı yapıldı. Kocaeli genelinde bin 380 adet camlı ve 480 adet metal kapalı durak mevcut. Kapalı durak ihtiyaçlarını karşılamak üzere yeni durak alımı ihalesi çalışmaları devam ediyor.

Duraklar, daha önceki çalışmalarda eksik kalan ve ihtiyaç duyulan bölgelere yerleştirilecek. Bölgelerin konumuna göre büyüklükleri ayarlanacak. Kent merkezinden çıkan bazı duraklar değerlendirilerek kırsal bölgelere ve konut alanlarına konulacak. Ulaşım Daire Başkanlığı, Kocaeli'nde durak ihyacı olan bölgeleri tespit etmeye devam ederken, yeni duraklara asılacak tabelaların biçimini de projelendiriyor. Bu çalışma da kısa sürede tamamlanarak, yeni duraklara yeni tabelaların konulması öngörülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber