Vali Harput'tan evli çiftlere: Her ailede sorun olur, bırakıp gitmek yok

Bursa Valisi Şehabettin Harput, her ailede zaman zaman sorun yaşanabileceğine dikkat çekerek, "'İyi günde de kötü günde de beraber olacağımıza' söz vermedik mi? 'Ufak bir tartışma oldu' diye nereye gidiyoruz? Çocuklarımız, umutlarımız, görevlerimiz var. Sabredeceğiz, anlayış göstereceğiz." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçtiğimiz yılki ?Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Hayır Günü' etkinliklerinde gündeme gelen ?Hayata bağlayan Mentorluk Projesi' Bursa'da hayata geçirildi. Bursa Valiliği'nde düzenlenen toplantıya Vali Şahabettin Harput, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, gönüllü toplum danışmanları, Bursa Emniyet Müdürlüğü personeli ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Toplantıda konuşan gönüllü mentorlardan Leyla Şeker, ?Öncelikle sorunu olan insanlarla karşılıklı güven kuruyoruz. Çünkü onların bize güven duymaları çok önemli. Ondan sonra iş karşılıklı gönül alışverişine kalıyor ve gönül bağı kurmaya kalıyor. ?İlk defa sizler bizlere insan olduğumuzu hissettirdiniz' mesajını almış olmak bu projenin ne denli önemli olmasının kanıtıdır. İnsanlığa hizmet etme hazzını bize yaşatanlara teşekkür ederim? dedi.

?HADİ BEN GİDİYORUM' DEMEK DOĞRU DEĞİL

Aileler arasında yaşanılan şiddet olaylarını değerlendiren Vali Şahabettin Harput, boşanma oranlarındaki artışın dikkat çekici olduğunu dile getirdi. Her ailede zaman zaman sorun yaşanabileceğine dikkat çeken Vali Harput şöyle devam etti: ?Bu sorunları ?Bu iş olmuyor, hadi Allah'a ısmarladık, sen git ben senle anlaşamıyorum' demek doğru değil. Yok öyle, anlaşacağız ve götüreceğiz bu işi. ?Ben seni istemiyorum' diyor nereye gidiyorsun kardeşim. İyi günde de kötü günde de beraber olacağımıza söz vermedik mi? 'Ufak bir tartışma oldu' diye nereye gidiyoruz? Çocuklarımız, umutlarımız, görevlerimiz var. Sabredeceğiz, anlayış göstereceğiz. Elimizden ne gelirse ortaya koymalıyız. Dünde insanlar insandı. İnsanlar yine insan. Dün boşanma oranlarına bakıyorsunuz bir de bugünkü boşanmalara bakıyorsunuz. Anlayış, hoşgörü kalmıyor, ?ben diyor' herkes, ben yok, biz varız.?

BURSA'DA 760 KİŞİ KORUMA ALTINDA

Aile içi şiddete dair koruma altındaki kadın sayısını da açıklayan Bursa Valisi Şahabettin Harput, artık mülki amirlerin de tedbir kararı aldırabildiğine işaret etti. Vali Harput, ?Şehrimizde mahkemelerimiz 760 tedbir kararı vermiş. Osmangazi kaymakamı 5 kişi için tedbir kararı vermiş. Eşlerini rahatsız ettiği için, kadına karşı şiddet dolayısıyla 5 kişi hakkında zorlama hapis cezası verildi. Yeni açtığımız Şiddeti Önleme Merkezi'nde (ŞÖNİM) ise 4 kişiye panik butonu verildi. Dileğimiz butonlara fazla ihtiyaç duyulmaması, duyulması halinde devletimiz bunu karşılayacaktır? diye konuştu.

Bursa Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Avukat Nevin Canbaz, Avukat Suna Soydaş ve ŞÖNİM Sorumlusu Pelin Feymi ise toplantıda yaptıkları konuşmalarda aile içi şiddete yönelik değerlendirmelerde bulundu. ?Hayata bağlayan Mentorluk Projesi'kapsamında müracaat eden 90 kişi arasından seçilen ve verilen eğitimleri tamamlayarak Valilik bünyesinde sorunlu aile bireylerini dinleyen 9 mentora sertifikaları Vali Harput tarafından verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber