Köylerden toplanan asırlık ev eşyaları Manavgat'ın köy hayatına ışık tutuyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinin 78 köyünde toplanan bir asırlık 150 tarım ve ev eşyası köy hayatına ışık tutuyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü(HEM), bir asır öncesi köy hayatını anlatan tarım ve ev eşyalarını 10 yıl içinde köylerde açtığı biçki nakış kursları aracılığıyla toplayarak ilçe merkezine taşıdığı belirtiliyor. Köylerden toplanan tarım aletleri ve ev eşyalarının içinde 100 yıllık kıl eğirme döndüreği, arı kovanına delikli duman üfürme aleti, tahta kapı, kilim, halı, çul, kazan, gümüş tabak, ocaklık, buğday hasadı sonrası taneleri ayırmak için yapılan döğen tahtası, yayık ayranı yapımında kullanılan tahta, radyo, daktilo, çoban kepeneği, kıl aba, çift sürmede kullanılan pulluk, at eğeri, pamuk ayırma aleti, iplik sarma ve tahta kaşıklar bulunuyor.

Manavgat HEM Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, yaptığı açıklamada, köy hayatını anlatan tarım aletlerini köylerde açtıkları sergilerle 10 yıl içinde topladıklarını söyledi. Toplanan asırlık eşyaların Manavgat'ın köy hayatına ışık tuttuğunu belirten Geyikoğlu, köylerde açtıkları sergi ile toplanan eşyaları HEM'de bir arada toplayarak köy köy tasnif ettiklerini kaydetti. Geyikoğlu, "Köylerimizden topladığımız tarım aletleri ve ev eşyalarını bizleri Manavgat'taki geçmişe yolculuk ediyor. Eşyalar bir asır önce Manavgat'ın köylerinde hangi tür eşyaları kullanıldığı hakkında bize yol haritası sunuyor." diye konuştu. Önümüzdeki günlerde yeni binamızda sergileyerek köy yaşamı kültürümüzü tanıtacağız." diye konuştu.

Topladıkları eşyaları yeni binalarında önümüzdeki günlerde sergiye çıkaracaklarını anlatan Geyikoğlu, sergiye büyükannemden kendisine kalan ev eşyalarını da taşıyacağını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber