'ÖSYM'nin YÖK'ten koparılması sınavları şaibeli hale getirecek'

Haber Giriş : 15 Ekim 2005 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, ÖSYM'nin YÖK'ten koparılmasının bütün sınavları şaibeli hale getireceğini öne sürdü.

Sezer, yaptığı yazılı açıklamada, AKP Hükümeti'nin işbaşına geldiği günden bu yana devletin kurumlarını ve kadrolarını ele geçirmek için çaba gösterdiğini iddia etti. Hükümetin, bakanlıklarda ve bağlı kuruluşlarda büyük bir kadrolaşma harekâtı sürdürdüğünü ifade eden Sezer, "Hükümet bununla yetinmiyor; bağımsız olan ve böyle kalması gereken kuruluşları da etkisi altına almak için her türlü yola başvuruyor. Bu bağlamda, bu kuruluşları tehdit ediyor, ellerindeki olanaklarını alıyor, çalışmalarının önüne engeller çıkarıyor, yapılarını bozmak için girişimlerde bulunuyor, kuruluş yasalarını değiştirme yoluna gidiyor." dedi.

Hükümetin, YÖK'e bağlı bir döner sermaye işletmesi olan ve bugüne kadar yaptığı yansız, kusursuz sınavlarla büyük bir saygınlık ve güven kazanmış bulunan ÖSYM'yi özel sermayeli kuruluş haline getirip YÖK'ten koparma yoluna başvurduğunu belirtti.

AK Parti'nin boyun eğdiremediği bağımsız kuruluşlardan intikam alma peşinde olduğunu öne süren Sezer, "ÖSYM'nin YÖK'ten koparılması hiç kuşkusuz bu merkezin yaptığı tüm sınavları şaibeli duruma getirir. Hükümet gerçekten çok tehlikeli bir girişimde bulunuyor." dedi.

cihan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber