İzmir'de 7 insan taciri tutuklandı

İzmir polisi tarafından insan kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve Menderes ilçesinden Yunan adalarına 126 kaçak göçmeni kaçırmak isteyen 7 insan taciri, sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 23:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir ve çevresinden Yunan adalarına kaçak geçişleri önlemek için denetimlerini arttırdı. Polis, genellikle Basmane semtinde bulunan otellerde kalan bir grup kaçak göçmenin yasadışı yollardan yurtdışına kaçırılacağı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine harekete geçen polis, kaçak göçmenleri takibe aldı. Polisin adım adım takip ettiği kaçak göçmenler, insan tacirleri tarafından minibüslere bindirilerek yola çıkarılınca operasyon düzenlendi. Polis operasyonuyla, aralarında Filistin, Suriye, Myammar ve Afganistan vatandaşlarının bulunduğu 126 kaçak göçmen ile bunları yasadışı yollarla yurtdışına kaçırmak isteyen insan tacirleri Ş.B., A.A., H.D., E.S., A.K., Y.K. ve İ.K., yakalanarak gözaltına alındı.

Yapılan incelemede, kaçak göçmenlerden her birinin kaçak geçiş karşılığında insan tacirlerine 500 ile 3 bin dolar arasında para ödediği ortaya çıktı. Zanlıların, polisin takibinden kurtulmak için telefon görüşmelerinde, "düğüne gidecek kızlar gelsin", "düğün konvoyu yola çıktı" gibi şifreler kullandıkları belirlendi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 7 zanlı da çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İzmir'in Menderes ilçesinde geçtiğimiz eylül ayında kaçak göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu 63 kaçak göçmen hayatını kaybetmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber