Öğretmenlerin kalpleri kırık

Başbakan Erdoğan 23 Kasım'da öğretmenler günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Bu mesajı dün haber olarak yayımladık. Ancak habere gelen 7 sayfa yorumu incelediğimizde şunu görüyoruz: Başbakan Erdoğan, bu ülkede her iki kişiden birinin gönlünü fethetmesine rağmen, öğretmenlerin kalplerini kırmıştır. Şimdi tamir etmeye çalışmaktadır. Ama kimse 5 ay önce söylenen sözleri unutmamıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 01:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan dün yayınladığı mesajda, öğretmenleri onere edecek sözler söyledi.

Ama 5 ay kadar önce söylenen sözler, ne yazıkki öğretmenlerin hafızasında hala canlı olarak durmaktadır.

Sayın Başbakan ne kadar güzel söz söylese de öğretmenlerin kalpleri kırık görünmektedir. Dün yayınlanan mesaaj gelen yorumları incelediğimizde; kalpleri kırık öğretmenlerin taleplerini iki başlık altında toplayabiliriz.

1- Öğretmenleri haftada sadece 15 saat çalışan ve başka bir iş yapmayan kişiler olarak göstermeye son verilsin. Öğretmenlik mesleğine söylem düzeyinde de olsa değer verilsin. Toplumda öğretmenlik mesleği gözden düşürülmesin.

2- Öğretmenliğin kariyer meslek haline getirilmesi isteniyorsa, öğretmene verilen maaş en azından kariyer bir meslek memuruna verilen maaş düzeyine çıkarılsın.

Başbakan Erdoğan Mayıs ayında, "Öğretmen 15 saat çalışıyor, memur 40 saat... Bu haksızlık değil mi?" şeklinde konuşmuştu.

Yukarıdaki iki maddeyi, bu konuşmayı Başbakan'a telkin edenlerin dikkatine sunuyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber