Selçuklu Belediyesi'nden iki okul

Konya Selçuklu Belediyesi'nin yaptıracağı iki okulun temeli törenle atıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da 2004 yılında bir araya gelerek, Türkiye'ye örnek olacak bir seferberlik başlattıklarını belirten Vali Doğan, ''2004 ruhunu yeniden yakalamamız lazım. Çünkü 4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte yeni binalara ihtiyacımız olmaya başladı. Hayırseverlerimizi yeniden okul yaptırma seferberliğine davet ediyorum.'' dedi.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu ve İlhan Yerlikaya, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ve Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı'nın katıldığı törenle temeli atılan okullardan biri ilk, diğeri ortaokul olarak inşa edilecek. Her birinde 48 metrekarelik 16'şar dersliğin bulunacağı okullar bodrum, zemin, birinci ve ikinci katlar olmak üzere toplamda dört kattan oluşacak. Toplamda 2 milyon 617 bin TL'ye mal olacak okulların yeni eğitim öğretim yılına yetiştirilmeye çalışılacağı belirtildi.

Törende konuşan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya'daki 750 yıllık binaların hala sağlam bir şekilde ayakta durduğunu, bu yüzden geçmişteki medeniyet telakkisini yeniden inşa etmek gerektiğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise Selçuklu Belediyesi tarafından yaptırılacak okulların hayırlı olmasını diledi. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Işıklar Mahallesi'ndeki Bedrettin Demirel İlkokulu'nun yıkılarak yerine daha modern okullar inşa ettiklerini dile getirdi. Biri ilkokul diğeri ortaokul olmak üzere iki okul yapılacağını aktaran Altay, ''Mahalle, 4+4+4 sistemine uygun, yaklaşık 2 bin 500 öğrencinin servis hizmeti almadan kullanabileceği nitelikli okullara kavuşmuş olacak.'' diye konuştu.

İki okul inşaatının temeli yapılan konuşmaların ardından dualarla protokol üyeleri tarafından atıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber