Aile içindeki güçlü iletişim çocuğu başarılı yapıyor

Aziziye Eğitim Kurumları psikolojik danışmanlarından Harun Enterili, eşler arasındaki güçlü iletişimin çocuklar üzerinde olumlu etki bıraktığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aziziye Lisesi Mezunları Derneği (AZMEDER) tarafından, Aziziye Eğitim Kurumları Kırmızı Salon'nda, Harun Enterili, 'Aile içi iletişim ve anne babanın eğitimdeki rolü' isimli konferans verdi. Konferansa AZMEDER mezunları, lise bölümü öğrencileri ile ebeveynleri katıldı. Enterili, sinevizyon eşliğinde, mutlu aile ve eğitimde başarılı olmanın püf noktalarını anlattı.

İyi ve etkili eğitimin ailede başladığını belirten Enterili, bunun için de eşlerin birbirlerine sevgi, saygı ve hoşgörü göstermeleri gerektiğini ifade etti. Güçlü ve mutlu bir yuvada yetişen çocukların eğitim hayatlarında da başarılı olduğuna vurgu yapan Harun Enterili, "Ebeveynler, sözlerinden çok davranışlarıyla çocuklarına örnek model olmalı. Çünkü davranışlar sözlerden daha etkili." dedi.

Ailelerin çocuklarını evrensel değerlerle büyütmesinin ve onlara akademik yön kazandırmasının da gerekliğine işaret eden Enterili, şu tavsiyelerde bulundu: "Çocuklarımızın derslerinde başarılı olması için başkalarıyla asla mukayese etmeyelim. Kendilerine güven duygusu kazandırılmalı. Dersi derste dinlemeli, not almalı, tekrar yapmalı ve ders öncesi hazırlık yapmalı. Yani çocuklarımıza planlı, verimli ve hedefli çalışmayı öğretmeliyiz. Aile içindeki güçlü iletişim çocuğu eğitim hayatında başarılı yapıyor." Çocukların kişilik sahibi olmasının da önemli olduğunu işaret eden psikolojik danışman, "Çocuklarımıza evrensel değerlen kazandırmalıyız. Değerleri olmayanın hayatı değersiz olur. Unutulmamalı ki insan değerleriyle insandır." diye sözlerini tamamladı.

AZMEDER Başkanı Selim Ay ise ebeveyn, öğrenci ve mezunlara yönelik sosyo kültürel etkinliklerin devam edeceğini ifade etti. Ay, "Dernek olarak bizden sonra okuyan kardeşlerimizin, mezun arkadaşlarımızın eğitimlerine ve kişisel gelişimlerine önem veriyoruz. Bu gibi kültürel etkinliklerimiz önümüzdeki aylarda da artarak devam edecek." şeklinde konuştu. Konferans sonrasında dernek yönetimi tarafından katılımcılara aşure ikram edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber