Hz. Hüseyin, şehit ediliş yıldönümünde İzmir'de de anıldı

Hz. Hüseyin (RA)'in şehit edilişinin yıldönümünde, İzmir'de de anma etkinlikleri düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 17:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayraklı ilçesindeki Ehl-i Beyt Camisi'nde toplanan binlerce Caferi, tarihteki bu kara günü gözyaşları ve kortej yürüyüşüyle andı. Ağıt ve merziyeler eşliğinde yürüyen Hz. Hüseyin sevdalıları, oynadıkları piyeslerle bin 372 yıl önce yaşanan acıyı bir daha canlandırdı.

Hz. Hüseyin'in kıyamı sayesinde İslâm âleminin düşmanlarına üstün geldiğini anlatan Ehl-i Beyt Âlimler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Ehl-i Beyt Camisi İmam Hatibi Rahman Karanlık, "Hz. Hüseyin, bütün Müslümanların ortak değeridir. Ehl-i Beyt imamlarından olan Hz. Hüseyin'in Kerbela'daki kıyamı olmasıydı, bugünkü değerlere sahip olamazdık. Hz. Peygamberimiz (SAV), şöyle buyurmuştur: 'Hüseyin benden, ben de Hüseyin'denim.' Hz. Hüseyin, yârenleri ve bütün evlatlarıyla canını, Peygamberimiz'in şeriatı ve İslâm dininin bekası için feda etti. Bütün Müslümanlar, Hz. Hüseyin'in şehadetini anmalıdır." dedi.

Dünyanın her yerinde aynı anda bu acıyı bütün Müslümanların sinelerinde duyduğunu belirten İmam Hatip Karanlık, ?Dünyanın birçok yerinde Hz. Hüseyin sevdalıları, Hz. Rasullullah (SAV)'a gönül vermiş insanlar, Hz. Hüseyin'in şehadetini anmaktadır. İzmir'de de çeşitli etkinlikler oldu. Bu bölgede de ağıtlar, mersiyeler tiyatro gösterileri ve mersiyeler eşliğinde yürüyüş yapıldı.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber