Öğretmenler, Van'da hayatını kaybeden meslektaşlarını unutmadı

Mardin'in Midyat ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen törende, geçen yıl Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenler anıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Depremde hayatını kaybeden öğretmenlerin anlatıldığı slayt gösterisi sırasında bazı aday öğretmenlerin duygularına hakim olamayarak ağladığı gözlendi.

Öğretmenler günü nedeniyle Hükümet Konağı bahçesinde bir tören düzenlendi. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Kocatepe İlköğretim Okulu konferans salonunda düzenlenen etkinlikle devam etti.

Buradaki programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri, "Öğretmenler arasında saygı, sevgi ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek, Öğretmenler gününün 1981 yılında bu yana her yıl 24 Kasım'da kutlandığını belirtti.

İleri, öğretmenliğin, insanlık tarihinin maddi bir ölçütü olmayan ölümsüz bir mesleği olduğunu söyledi.

Ardından aday öğretmenler adına kürsüye çıkan Türkçe öğretmeni Harun Özdemir, "Bu kutlu günde benim gibi mesleğinin henüz ilk yıllarında heyecanları yüzlerinden okunan bir grup genç meslektaşın adına konuşma yapmak üzere huzurlarınızda bulunuyorum. Böyle güzide bir topluluğun karşısında çıkmanın beni heyecanlandırdığını sizlerle paylaşmak isterim. Buna yürekten inanıyorum ki bu gün ben ve arkadaşlarım öğretmenliğe aday olmanın yanı sıra bir milletin geleceğini değiştirmeye aday olduğumuzun bilincindeyiz.? dedi.

Öğrenciler tarafından okunan şiirlerle devam eden kutlama töreni, öğretmenlerin sunduğu müzik dinletisiyle devam etti.

Daha sonra Başsavcı Adnan Küçükyumuk tarafından emekli öğretmen Behçet Bedir'e hizmet şeref belgesi takdim edildi.

VAN DEPREMİNDE HAYATINI KAYBEDEN ÖĞRETMENLER UNUTULMADI

Programın sonunda 'Dünden Bugüne Öğretmenlik Mesleği' konulu sinevizyon gösterimi yapıldı. Şehit olan ve Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenler için yapılan slayt gösterimi sırasında bazı aday öğretmenlerin duygulandığı ve gözyaşını tutamadığı gözlendi. Aday öğretmenlerin yemin ederek mesleğe başlamalarının ardından resim öğretmenlerinin yaptıkları resimlerden oluşan sergi gezildi.

Programa, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Başsavcı Adnan Küçükyumuk, Ağır Ceza Reisi Sezgin Güverçin, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, Emniyet Müdürü Serdar Yurdagül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, aday öğretmenler ve öğrenciler de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber