Sarıkamış'ta Öğretmenler Günü kutlandı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 22:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk törende Gaziler Meydanı'ndaki Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi koyuldu. Kutlamalar daha sonra Sarıkamış Halk Eğitimi Merkezi salonunda devam etti.

Buradaki tören, Öğretmen Marşı'nın okunması ve ?Öğretmen Kimdir?? konulu röportajın gösterimiyle başladı. Mustafa Kemal Paşa İlkokulu öğrencilerinin ?Öğretmen? adlı şiiri okumasının ardından, mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Karaurgan Yatılı Bölge Ortaokulu Müdür Yardımcısı İdris Andaç bir konuşma yaptı. Öğretmenlik mesleğinin, insanda bir cevher olarak saklı bulunan ve kamunun "vicdan" diye adlandırdığı insanlık hüviyetinin bolca kullanıldığı bir alan olduğunu ifade eden Andaç, ?Eğitim öğretim. bir ideal ve gönül işidir. Bizler de bu kutsal mesleğe gönül verenlerdeniz. Cehaletin paslı çemberini kırmak, akıl ve ilim yoluyla aydınlık yarınlara ışık tutmak için bu kutsal mesleği seçtik. Bu bilinçle bayrağımızın dalgalandığı her bir ilçeye, kasabaya, köye ulaştık.? dedi.

Program, adaylıkları kalkan 77 öğretmenin Türk bayrağı açarak Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yener Kamiloğlu önderliğinde yemin etmesiyle sona erdi. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün etkinlikleri çerçevesinde, vefat eden öğretmenlerin kabirleri ziyaret edildi.

Törenlere Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Temel, İlçe Emniyet Müdürü Cem Boçkay, 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Özoğlu, Jandarma Komutanı Binbaşı Şener Şen, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire amirleri, öğretmen ve öğrencilerle çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber