Maliye Bakanı Şimşek, Muharrem iftarına katıldı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Malatya Belediyesi ile Alevi sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen Muharrem orucu iftarına katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 22:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet Şimşek, Malatya Belediyesi, Cem Vakfı, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi ve Zeynel Abidin Türbesi Vakfı tarafından Kaburga Sofrası isimli restoranda düzenlenen Muharrem orucu iftar yemeğine katıldı.

Bakan Şimşek, burada yaptığı konuşmada, Allah'tan Türkiye'de birlik ve beraberliği kalıcı kılmasını istediğini belirtti. Geçmişteki acılardan herkesin ders çıkarması gerektiğini vurgulayan Şimşek, ?Birlik ve beraberliği en güzel şekilde korumamız gerekiyor. Bu ayın bizim tarihimiz ve dinimiz için önemli bir ay. Muharrem ayının 10. gününde hepimizin ibret alması gerekiyor. Aşure de onu temsil ediyor. Başta Hz. Hüseyin olmak üzere bütün şehitleri yad ediyoruz." dedi.

Aşurenin, farklılıkların, zenginliklerin, Bereketli ve ahenkli şekilde bir arada olmayı temsil ettiğini vurgulayan Şimşek, "Onun için biz bu günü bu şekilde yad ediyoruz. Tabii ki bütün şehitlerimizi, başta Hazreti Hüseyin olmak üzere anıyoruz. Belediye başkanımıza, vakıf başkanlarımıza, özellikle muhterem dedelerimize teşekkür ediyorum. Bu akşam sizlerle olmaktan büyük onur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

İftar sonrası gazetecilerin, Türkiye'nin NATA'dan talep ettiği Patriot füzelerinden birinin Malatya Kürecik'te konuşlandırılacağına ilişkin iddiaları hatırlatması üzerine Şimşek, "O konudaki gerekli açıklamaları hükümetimiz yapar." demekle yetindi.

İftar yemeğine Vali Vasip Şahin, AK Parti Malatya milletvekilleri, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber