Vali Tuna, Avustralya ve Yeni Zelandalı bakanlarla 2015'i görüştü

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı olan 2015'te yapılacak ortak program için Avustralya ve Yeni Zelandalı bakanlarla görüş alışverişinde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2012 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Tuna'yı İşleri Bakanlığı ndan Jude Van Konkelnberg ve Shaun Carroll, Türkiye Canverra Büyükelçiliği'nden ikinci katip Taylan Aydın karşıladı. Tuna, Avustralya Savaş Müzesi'nde incelemelerde bulunduktan sonra, beraberindeki heyetle Atatürk Anıtı'nı ziyaret ederek, anıta çelenk koydu.

Daha sonra Avustralya Gazi İşleri Bakanı Warren Snowdown, Yeni Zelanda Savunma Bakanı Nuthan Guy, Türkiye Büyükelçisi Reha Keskintepe ile parlamento binasında bir araya gelen Tuna, yaklaşık 2,5 saat süren toplantıda, 2015 çalışmalarıyla ilgili, karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.

Avustralya ve Yeni Zelanda'nın beklentilerini cevaplayan Vali Tuna, ?İyi bir planlamayla görkemli bir etkinlik yapmayı arzu ediyoruz. Burada tüm etkinlikleri bir güne sığdırmak yerine, daha geniş zamana yaymalıyız. Ayrıca 2015 hem Avustralya'da, hem de Türkiye'de kültür yılı olarak, Sayın Başbakanımız tarafından ilan edildi. Burada sanatsal ve kültürel faaliyetlerin daha yoğun olması, her iki toplumun birbirini anlamasını ve iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da kuvvetlenmesini sağlayacaktır.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber