Emekli öğretmen çifte vefa ziyareti

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesine bağlı Hacıköy Mahallesi'nde yaşayan, emekli öğretmen Mustafa Pamuk (68) ve kendisi gibi emekli olan eşi Sevim Pamuk (66) Öğretmenler Günü'de yapılan vefa ziyaretinden memnun oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2012 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahin Işık ve beraberinde Şube Müdürü Yaşar Saral, 20 yıl önce emekli olan öğretmen Mustafa-Sevim Pamuk çiftini

ziyaret etti. Ziyaretten çok memnun olduğunu söyleyen Mustafa Pamuk, öğrencilerinin insanlara faydalı olduklarını görünce mutlu olduklarını söyledi. Pamuk, 24 Kasım öğretmenler gününde hatırlanmayı istediğini söyleyerek, unutulmayı kabul edemediklerini de belirtti.

"UNUTULMAYI KABUL EDEMİYORUZ"

Öğrencilerimizi sokakta çocuklarıyla görünce torunumuz gibi geliyor bize diyen Mustafa Pamuk, "Milli Eğitim Bakanlığında 27 yıl hizmet ettim." dedi. 24 Kasım öğretmenler gününün 1981 yılından beri kutlandığını söyleyen Pamuk, "24 Kasım öğretmenler günü bizim günümüz olduğu için çok mutlu olduk. Bugünlerde ve bayram günlerinde öğrencilerimizin ziyaretimize gelmelerini bekliyoruz. Devlet Başkanımızın bile, öğretmenini ziyaret etmesi insana heyecan veriyor. Beklentiler tükenmez, ama gittikçe bu ziyaretler seyrekleşiyor. Unutulmayı kabul edemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Rahatsızlığı dolayısıyla yürüyemediğini söyleyen Mustafa Pamuk, aklının, fikrinin yaylada ve dağda olduğunu söyledi. Pamuk, "Ben yayladaki evlerin üzerinde saça vuran şakır, şakır yağmur sesleri dinleyen ve o özlemi çeken birisiyim. Ben o özlemlerin hayalini çekiyorum şimdi. Gidemediğim için ve yürüyemediğim içinde üzülüyorum." dedi.

Sevim Pamuk ise 30 yıl öğretmenlik yaptığıtnı söyledi. Pamuk, "30 yıl boyunca ilk çalıştığım yer ve Vakfıkebir ilçesine Bağlı Güney Köyünde yapmış olduğum öğremenlik mesleğimi unutamıyorum. Köyün havası ve köylülerin samimiyeti bambaşka. Köydeki insanların öğretmenlere bakışı çok farklı, onları unutamıyorum."

"HALA ONLARDAN ÖĞRENEBİLECEĞİMİZ ÇOK ŞEY VAR"

Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahin Işık ise "Emekli olan öğretmenlerimizi ziyarete geldik. Sağ olsunlar bizleri çok iyi karşıladılar. Öğretmenlerimizin duygu ve düşünceleri bizleri çok etkiledi. Hala onlardan öğrenebileceğimiz çok şey var. Gerçekten öğretmenlik farklı bir meslek, hala o mesleğin izleri karakterleri üzerlerinde devam ediyor. Çok mutlu oldum. Onların emekleri ile bugünlere geldik. Taş üstüne taş koydular. Biz de küçük bir taş koymaya çalışıyoruz." dedi.

Mustafa Pamuk hocayı örnek aldığını söyleyen Milli Eğitim Şube Müdürü Yaşar Saral ise "Bir bayrak yarışı olarak aldığımız bayrağı onlar bize teslim ettiler. Biz de o bayrağı emin ellere taşıyoruz. Biz de bu bayrağı bizden sonra gelen nesle teslim edeceğiz. Öğretmenlik kutsal bir meslek, emekli olduktan sonra da hatırlanmak, ilgi görmek çok güzel bir duygu olsa gerek. Bundan sonra ki yaşantısında uzun ömürler ve sağlıklı, mutlu günler diliyorum. Öğrencilerimize, öğretmenleri sadece öğretmenler gününde değil de zaman zaman hatırlaması gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Öğretmenlerin üzerimizde gerçekten çok büyük emekleri var. Bu yüzden ahirete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber