Bursa'da olaylı seçin

Dağ-Der Olağanüstü Kongresinde konuşan Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu ve Turhan Tayan Atatürk Kongre Kültür Merkezini dolduran seyirciler tarafından yuhlanınca salonu terk etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2012 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Harmancık-Orhaneli-Keles-Büyükorhan Yardımlaşma ve Kültür Derneği Dağ-Der'in Atatürk Kongre Kültür Merkezinde düzenlenen olağanüstü kongresine AK Parti Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Hüseyin Şahin, İsmet Su CHP Bursa Milletvekilleri Sena Kaleli, Aykan Aydemir, Turhan Tayan, Besaş Genel Müdürü Mustafa Bektaş, Harmancık Orhaneli Keles ve Büyükorhan Belediye Başkanlarının yanı sıra 2 bin dağ yöresinden gelen vatandaş katıldı. Kongrede AK Parti adına konuşma yapan Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, kongrede vatandaşların tepkisiyle karşılandı. Salonun büyük bir bölümü tarafından yuhlanan Çavuşoğlu ''Mecliste dağ yöresinden vekil olmamasına rağmen dağ yöresinin yüzünü yere baktırmadık, baktırmayacağız, bu tepkinizi bana değil bu konuşmayı yapmama zemin hazırlayanlara tepki gösterin'' dedi.

Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, tepkiler eşliğinde salonu terk etti. Kongrede CHP adına konuşma yapan Turhan Tayan ise salonda yuhalandı. Başköy'ü, Kozağacı'nı Dağ yöresi sorunu olmaktan çıkararak Türkiye komuoyuna taşıdıklarını söyleyen Tayan, ''Bursa'nın gerçek sahibi dağ yöresi vatandaşlarının her zaman yanında yer aldık ve yer almaya da devam edeceğiz'' dedi.

Konuşmaların ardından seçime geçilirken mevcut başkan Erkan Aydın 624 oy alırken Mustafa Bay 640 oyla Dağ-Der Genel Başkanı olmaya hak kazandı. Seçimi kazanan Mustafa Bay ve yönetimi seçim zaferini davul zurna eşliğinde oynayarak kutladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber