Balıkçı barınağına baskın

Tarım Bakanlığına bağlı Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ekipleri, Akçakoca balıkçı barınağına polis eşliğinde baskın düzenlendi. Baskında, çok sayıda misine ağına el konularak imha edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2012 12:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Su ürünleri Genel Müdürlüğü ekibi, Akçakoca balıkçı barınağına düzenlediği baskında, barınak içerisinde bulunan balıkçılar tarafından Hayalet Ağ olarak tabir edilen ve Bakanlık tarafından 1.5 sene önce çıkarılan genelgeyle yasaklanan misine ağlarına el konuldu.

Baskın sırasında bazı balıkçılar itiraz ederek isyanlarını dile getirdi. Ancak Su Ürünleri Kooperatif Başkanı ve yöneticilerin araya girmesiyle kargaşa önlendi. Polis ekipleri güvenliği sağlarken, kamyonetlere konulan misine ağları imha edilmek üzere kaldırıldı.

Akçakoca Su ürünleri Kooperatif Başkanı Mustafa Karakaş yaptığı açıklamada, uygulamanın son derece memnuniyet verici olduğuna dikkat çekerek, ''Haklı olarak yetkililer tarafından kontrol yapılıyor. Misine ağı yasaklanmıştı bunu ortadan kaldırmak gerekiyor. İtiraz eden arkadaşlar ağlarda bulunan mantar ve kurşunlarını almak için mücadele ediyor. Cezaların yetersiz olduğunu düşünüyoruz. Ceza yeterli olsaydı bu ağlar yapılmazdı. Misine ağları halk dilinde hayalet ağ olarak bilinir. Bu ağlar suya batmaz ve balıkların yakalanması ve hatta çürümesine neden oluyor. İp ağlar ise kopar ve dibe çöker bu nedenle misine ağlar yasaklanmıştır.''

Yetkililer tarafından misine ağları olan balıkçılara 850 TL ceza uygulanacağı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber