Branş sıralamanızı bilmeden tercih yapmayın

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 27 Kasım 2012 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM'nin KPSS sınav sonuçları bölümünde sadece girilen düzey bazında genel sıralama yer almaktadır. Örneğin https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=1320 adresinde Önlisans ve lise sınav sonuçları bulunmaktadır.Burada, aday sayısı ve başarı sırası bulunmaktadır. Başarı sırası, lise düzeyinden sınava girenler arasındaki veya önlisans düzeyinde sınava girenler arasındaki başarı sıralamasını göstermektedir.

Ancak bir de girilen branş bazında sıralama bulunmaktadır. Bu sıralamaya http://ais.osym.gov.tr internet adresinden ulaşılabilmektedir. Adaylar bu adresten, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile girdikten sonra sağ menüden yer alan 2012 KPSS Ort Onl. bölümüne girmeli, Buradan da sol menüde en alt tarafta yer alan "Program/Alan Bazında Sıralama" sekmesine tıklamalıdır. Bu sayfada mezun oldukları programı seçtiklerinde, sistem kendi branşlarındaki sıralamayı verecektir.

Bir aday branş bazında sıralamalasını öğrendikten sonra, kadro tercih ederken sadece kendi bölümüne göre değerlendirme yapmamalıdır. Zira, bir çok kadro koduna birden fazla bölüm mezunu başvurabilmektedir. Bu husus ve açılan kadro sayısı göz önüne alınarak tercihler yapılmalıdır.

Adaylar şunu bilmelidir. 2012 KPSS sınav sonuçlarıyla, ayrıca 2013 Haziran ve Kasım ayları ile 2014 Haziran ayında da yerleştirme yapılacaktır. Haziran ayındaki yerleştirmelerde açılan kadro sayısı 15 binin üstünde olmaktadır. Bu tercihlerde yerleşememek herşeyin bittiği anlamına gelmemektedir. Sabırla diğer yerleştirmeler beklenmelidir. Tabii bu arada ÖSYM dışındaki kurmsal alımlar da memurlar.net'in ilan servisinden düzenli olarak takip edilmelidir. (Ayrıca, Turkcell aboneleri ISBUL yazıp 7777'ye göndererek KPSS iş ilanlarını cep telefonlarına alabilirler. İptal için ?IPTAL ISBUL? yazıp 7777'ye göndererek de servisten ayrılabilirsiniz. Servis haftalık 1 TL olarak ücretlendirilir. Fiyatlara % 18 KDV ve % 25 ÖİV dahildir. Paket üyeliği aylıktır. Detaylı bilgi için tıklayınız.)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber