Bursa termal sağlık bölgesi ilan edilecek

Bursa Valisi Şahabettin Harput, sahip olduğu sıcak su potansiyeliyle Bursa'nın termal sağlık merkezi olduğunu belirterek, ?Şehrimizin, Türkiye'de ?Termal Sağlık Bölgesi' ilan edilmesi noktasında çok ciddi çalışmamız var.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2012 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da 5 işletmenin daha termal su hizmeti alabilmesi için Valilik'te protokol imza töreni düzenlendi. İl merkezinde 300 litre/saniyelik sıcak suyu her an kullanabilecek durumda olduklarını belirten Bursa Valisi Şahabettin Harput, sıcak suyun 90 dereceye kadar yüksek ısıda ve aynı zamanda da mineral değerleri itibariyle şifa kaynağı olduğunu söyledi. Bursa'daki sıcak suyun ?Lokman Hekim' denilebilecek romatizmal hastalıkları, mide hastalıkları, kas hastalıkları, nefes yollarıyla alakalı hastalıklara karşı şifa kaynağı olduğunu anlatan Vali Harput, ?Bursa yeniden tarihler öncesindeki o termal şehri kimliğini kazanmak üzere. Roma'dan, Bizans'tan kafile kafile insanların, hakanların, kraliçelerin devlet başkanlarının şifa için Bursa'ya geldiği şehirde yaşıyoruz. Bursamızın yeniden ?termal şehir' kimliğini yeniden kazandırmak noktasındayız. Bin 500 olan yatak kapasitesini 7 bine çıkarmış durumdayız. Otel sayısını 21'den 45'e çıkarmış durumdayız. Bu maksatla yapılan çalışmalar neticesinde 5 işletmeye daha sıcak su verdik.? diye konuştu.

Bursa'nın sahip olduğu sıcak su zenginliğinin üst düzeye çıkarmak için çalışmaların sürdüğüne dikkat çeken Vali Harput, şehrin ?Termal sağlık bölgesi' ilan edilmesi hususunda Ekonomi Bakanlığı nezdinde ciddi çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Vali Harput şunları kaydetti: ?Bursa'nın Termal Sağlık Bölgesi ilan edilmesi noktasında da ciddi çalışma yürütülüyor. Ekonomi Bakanlığı bünyesindeki çalışmanın biran önce sonuçlanması için gayret gösteriyoruz. Sıcak sularla alakalı yaşlı turizminin cazibesini artırmak için Çin İsveç, Hollandalı'lardan gelen talepleri değerlendiriyoruz. Bursa, bundan sonra rotasını sanayiyle birlikte termal turizme çevirmiştir. Termal turizm bir numaralı gündemimizdir. Bursalı hemşehrilerimiz de termal su kaynakları için başka bölgelere gidiyorlardı. Artık Bursa halkımız da şehrimizde termal suyun şifasından yararlanacak.?

Otel işletmecileri de yüzyıllardır yeraltında atıl bekleyen sıcak suyun şifa olarak halka sunulmasında yarar olduğunu dile getirdi. Konuşmaların ardından Plaza CC adına İsmail Dalfidan, Çekirge Termal ve Hotel Gold 2 adına Şeref Güler, Romer Fizik Tedavi Merkezi adına Metin Yurdakoş ve Tiara Otel adına Fuat Akdoğan hazırlanan protokole imza koydu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber