ÖSYM'den 'Türbana karşı' birebir randevu sistemi

Haber Giriş : 18 Ekim 2005 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM, gerek başvuru, gerekse sınav sırasında yaşanan türban sorununa da çözüm buldu. Artık birebir randevu sistemi geçerli olacak ve adayın, ?başı açık ve tanınmasını engellemeyecek görüntüdeki' fotoğrafı başvuru sırasında ?web kamera' ile çekilecek.

SORU içeriğinden sonra ÖSS'de başvuru sistemi de değişiyor. 2006-ÖSS'den geçerli olmak üzere internetten alınacak başvurularda ?randevu sistemi' geçerli olacak. ÖSYM, gerek başvuru, gerekse sınav sırasında yaşanan türban sorununa da çözüm buldu. Adayın, ?başı açık ve tanınmasını engellemeyecek görüntüdeki' fotoğrafı başvuru sırasında ?web kamera' ile çekilecek. Bu tür fotoğraf çekilmesini istemeyen aday, başvuru yapamayacak. Böylece, sınava da ?kılık-kıyafet kurallarına uymak şartıyla girmeyi taahhüt etmiş' kabul edilecek aday, farklı davranırsa sınav hakkını da yitirmiş olacak.

Halen başvurular sırasında, ?son altı ayda çekilmiş başı açık ve tanınmayı engellemeyecek fotoğraf' isteyen ÖSYM, sınava girişte de türban yasağına uyulmasını şart koşuyor.ÖSS başvuru kılavuzunda da değişiklik getiren, yeni başvuru sistemindeki ana esaslar şöyle:

LİSELER MERKEZ

Başvurular için okullara bilgisayar konulacak. Türkiye genelinde bulunan 7 bin civarındaki lise ?başvuru merkezi' olacak. Her okula bir başvuru merkezi kurulurken, aynı çatı altında hizmet veren okullar için ortak başvuru merkezleri devrede olacak. Merkezi yerde bulunan ve öğrenci sayısı fazla olan okullarda birden fazla bilgisayarla hizmet verilecek. Merkezde, bir veya birden fazla öğretmen görev yapacak. Okulların bilgisayar donanımı Kasım ayı başına kadar tamamlanacak. Başvurular, ÖSYM'nin 150 sınav merkezi yöneticiliğinden de alınabilecek.

EVDEN OLMAZ

Başvurular, okullara kurulan bilgisayarlardan internet üzerinden, öğretmenler tarafından alınacak. Aday, merkez dışında evinden başvuru yapamayacak.

1.5 AY SÜRE

YÖK'ün yeni kılavuzu onaylamasının ardından Aralık ayı ortalarında başlatılması planlanan başvurular için en az 1.5 ay süre tanınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber