Postacılar, artık vatandaşların korkulu rüyası

Haber Giriş : 18 Ekim 2005 09:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BİR zamanların müjde habercisi olarak tanımlanan postacılar, artık vatandaşların korkulu rüyası haline geldi. Gelişen teknoloji sayesinde iletişim araçları değişirken, postacıların çantasındaki mektup ve tebrik kartının yerini icra celbi, haciz duyurusu, protesto mektubu, bakaya son çağrısı, mahkeme celbi ve faturalar aldı.

Böylece vatandaşlar adeta postacılardan kaçmaya başladı. PTT Yönetim Kurulu Başkanı Genel Müdür Osman Tural, postacıların, kendilerine ne verilirse onu taşıdığını, çağın gereği olarak da insanların hoşlanmadığı şeyleri ulaştırmak zorunda kaldığını belirtti.

'Çağı yakalıyoruz'

Tural, 'Postacı bunları adrese ulaştırmazsa, vatandaşların ödeme veya hizmetten yararlanma şansları olmayacak. Kötü olarak değerlendirmemek lazım. Hayatın içinde yer alan realite bunlar. Biz vatandaşa selamımızı yine veriyoruz ama zarfın içinde ne olduğunu bilmiyoruz. Gönül hep güzel haberleri ulaştırmak ister ama bu da görevin bir parçası' dedi.

Çağa uygun kalite standartlarına ulaşabilmek için PTT Genel Müdürlüğü, posta lojistik faaliyetlerine ağırlık vererek, kurumsal kimliklerini yenilemeye çalışıyor. Genel Müdür Tural, ISO 9001 ve 2000 Kalite Belgesi almak için müracaat ettiklerini ve çalışmaları tamamladıklarını açıkladı.

165'inci kuruluş yıldönümleri olan 24 Ekim 2005'te Ankara'da törenle belgeyi alacaklarını belirten Tural, 'Tescilli olarak standardizasyonu sağlayacağız. Kalite belgesi alma ve değişim süreci tüm illerimizde devam edecek. Köklü kuruluşlar değişimde de zor adapte olabiliyorlar. Kurumsal gelenek içinde değişimi yapabilmek zaman alıyor. Biz bunu aştık, kaliteli iş ve işlemlerle halka hizmet vereceğiz' diye konuştu.

Posta lojistik faaliyetlerine ağırlık vererek, kurumsal kimliklerini yenilemeye çalıştıklarını belirten Tural, rekabet ortamının PTT'nin vatandaşa artık 'müşteri' gözüyle bakmasını sağladığını belirtti.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber