Altındağ'da 7 bin kadın, okuma-yazmayı belediyenin kurslarında öğrendi

Altındağ Belediyesi, Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri'nde açtığı okuma yazma kurslarında binlerce kadını kalemle, kitapla tanıştırıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2005 yılından bu yana toplam 7 bin kadına okuma yazma öğretilen merkezlerde, çeşitli nedenlerle eğitimini tamamlayamayan ya da okula hiç gidememiş 18 yaşından 70 yaşına kadar binlerce kadın okumayı öğreniyor. İki kademede verilen derslerde kursiyerler; 1'inci kademede harfleri, okuma yazma ve dört işlem yapmayı öğreniyor. 2'inci kademede ise, ilköğretim 4'üncü ve 5'inci sınıf ders müfredatlarına uygun bir şekilde matematik, Türkçe, sosyal bilgiler gibi dersler görüyor. Sadece 2012 yılı içerisinde 800 kadının başvurduğu okuma-yazma kurslarında dersler devam ediyor.

"OKURKEN KÜÇÜK ÇOCUKLAR GİBİ SEVİNİYORUM"

Okuma yazma sınıfında derslere devam eden kursiyerlerden 62 yaşındaki Ayşe Aslan; ?Okuma yazma isteğim her zaman vardı. Ben okuyamadım ama çocuklarımı okuttum. Şimdi bir kızım Van'da öğretmen. Onunla birlikte çalışmıştık ama öğrenememiştim. 1 Kasım'da derslere başladığım Önder Kadın Eğitim Kültür Merkezi'nde okumayı söktüm. Şimdi bir yazı okurken küçük çocuklar nasıl seviniyorsa öyle seviniyorum. Dünyalar benim oluyor. Kendimi 15 yaşında gibi hissediyorum. Eşime üniversite okumak istiyorum dedim.? dedi.

Her yaş grubundan kadının katılabildiği derslere devam eden 30 yaşındaki Arzu Gürsoy ?Nereye gidersem gideyim okuma yazma olmayınca olmuyor. Dolmuşa binemiyorum, alışveriş yapamıyorum. Burada böyle bir imkan olunca neden gitmeyeyim dedim. Şimdi öğretmenimizin yazdığı her şeyi okuyabiliyorum. Allah Veysel Tiryaki'den razı olsun.? diye konuştu.

65 yaşındaki Fatma Karagözoğlu ise "Küçükken hiç ip atlayamadım. Okula gidemedim. Hep içimde ukde durur. Altındağ Belediyesi'nin okuma yazma kursları olduğunu öğrenince buraya kayıt yaptırdım. Bir aydır hiç kaçırmadan derslere geliyorum. Torunlarım üniversitede okuyorlar. Beni kalemle defterle görünce gülüyorlar, varsın gülsünler. Okuyabiliyorum ya benden mutlusu yok." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber