Lise öğrencilerine Avrupa fırsatları anlatıldı

Gençlerin yurtiçinde veya yurtdışında çeşitli etkinliklere katılmasını, uluslararası projeler hazırlanması için bilgi almasını, Avrupa Gönüllü Hizmeti sayesinde fırsatlardan ücretsiz yararlanmasını sağlayan Eurodesk, Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından lise öğrencilerine anlatılıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da bulunan Eurodesk yerel temas noktalarından biri olan Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi, ?Gençlik Bilgilendirme Haftası'nda Gazi Anadolu Lisesi öğrencilerine Avrupa fırsatlarını anlattı. Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH), Erasmus ve Gençlik Eylem Programları hakkında bilgi verilen lise öğrencileri, AGH, staj ve eylem programları hakkında merak ettikleri soruların cevaplarını yetkililerden öğrendi.

Eurodesk, gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan Avrupa Bilgi Ağı olduğunu söyleyen Bursa Kent Konseyi Eurodesk İrtibat Kişisi Başak Saygı, tüm AB ve diğer program ülkelerinde kurulmuş olan Eurodesk'in, Türkiye'de Ulusal Ajans tarafından 2008 yılında faaliyete geçirildiğini söyledi. Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından programın sürdürüldüğünü ifade eden Saygı, ?Eurodesk Avrupa Bilgi Ağı, ücretsiz soru yanıtlama hizmeti (e-posta, faks, telefon ve ziyaretle) ve soru sahiplerine öneri ve yardım hizmetleri sunuyor. Fonlarla ilgili Avrupa bilgisine internet erişimi de sağlayan Eurodesk, eğitimler düzenlenmesi ve destek hizmetleri, seminerler ve diğer etkinliklerin düzenlenmesi içeriyor. Kaynak materyallerin basılması ve dağıtılmasına imkan veren Eurodesk, Gençlik Programı ile ilgili bilgilerin yaygınlaştırılması hizmetlerini içeriyor. Eurodesk Bursa temas noktaları olan Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Tanıtım Gönüllüleri Derneği, BurSanat Eğitim ve Gençlik Derneği ile E-gençlik Derneği, gençlere yüz yüze görüşmelerde detaylı bilgi sunuyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber