92 yaşında, herkese örnek olacak bir hayat yaşıyor

Yozgat'ın Musabeyliboğazı Köyünde yanlız yaşayan 92 yaşındaki Sıdıka Taşdemir, ilerleyen yaşına rağmen kimseye muhtaç olmadan yaşamını sürdürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2012 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Köydeki evinin bahçesinde ürettiği meyvelerinden elde ettiği gelirle hayatını devam ettiren Sıdıka Taşdemir, yaşantısı ile herkese örnek oluyor. Bir evlilik yapan ve eşini kaybettikten sonra hiç evlenmeyen Sıdıka nine, daha sonra yaşamını yitiren kız kardeşinin yetim kalan 4 çocuğunu da yanına alarak büyütüp evlendirmiş. Köy sakinleri tarafından da oldukça sevilen Sıdıka Taşdemir, ihtiyaçlarını karşılamak için haftada ya da 15 günde bir Yozgat'a gelerek alışverişini yapıyor, daha sonra ilde edindiği dostlarını da görmeden köyüne dönmüyor. O dostlarından biri olan Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt'u makamında ziyaret eden Taşdemir, "Allah razı olsun, Tevfik Bey benim oğlum gibidir. Ben Yozgat'a gelmeyi geciktirdiğim zaman Tevfik oğlum sağ olsun mutlaka köye gelerek kapımı çalar. Telefonla sürekli arayarak bir eksiğim, bir sıkıntım olup olmadığını sorar. Bende alışveriş için şehre geldikçe kendisini ziyaret ediyorum." dedi.

Yaklaşık 30 yıl önce eşini kaybettiğini ve tek başına yaşam mücadelesi verdiğini belirten Sıdıka nine, "Eşimi kaybettikten sonra tabiî ki biraz sıkıntılar yaşadım. Yalnız kalmak, yalnız yaşamak zor, hele hele bu bir kadınsa daha da zor oluyor. Eşim vefatından kısa bir süre sonra kız kardeşim ve eniştemde hayatını kaybetti. 4 çocukları vardı. Ben bu çocukları yanıma alarak okuttum, büyüttüm ve evlendirdim. Eşimden kalan küçük bir arazi ve evimin bahçesinde çeşitli meyve ağaçlarım var. Bunlarla uğraşarak geçimimi sağlıyorum. Allah'a şükür sağlığım sıhhatim yerinde kimseye muhtaç olmadan hayatımı sürdürüyorum. Yazın yeğenlerim köye gelir tatillerini benle geçirir. Şehirde dostlarım var. Buraya geliyorum onlarla konuşuyorum ve mutlu oluyorum." diye konuştu.

Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt'da Sıdıka nineyi annesi gibi gördüğünü, Sıdıka ninenin hayatının kendisini çok etkilediğini söyledi. Bozkurt, "Sıdıka nineyi geç de olsa tanıdığım için çok mutluyum. Yaşlı insanlara zaten ayrı bir sevgim ve saygım var. Çünkü en fazla onların hayır duaları kabul olur. Sıdıka nine bu yaşına kadar kimseye muhtaç olmadan, dilenmeden tek başına 4 çocuk büyütmüş. Yani yaşantısıyla herkese örnek olmuştur. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Yozgat ziyaretinde Sıdıka nine dikkatini çekmiş, onla konuşmuştu. Sıdıka nineyi çok sevdiğini söyleyen Başbakanımız onu il yöneticilerimize emanet etmişti. O günden bu yana Sıdıka nineye olan ilgi daha da arttı. Yaşlılarımız bizlerin başının tacı. Bizler de bir gün yaşlanacağız. Bu bakımdan her zaman yaşlılarımızın yerine kendimizi koymalıyız ve onlara ona göre davranmalıyız." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber