TEDA ile Türk edebiyatı 39 eserle dünyaya açılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2005 14:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, bakanlığın desteklediği 39 eserle Türkiye'nin dünyaya açılacağını belirterek, bu eserler arasında Orhan Kemal'in ''Avare Yıllar'', Orhan Pamuk'un ''Beyaz Kale ve Benim Adım Kırmızı'' gibi kitapların yer aldığını bildirdi.

Atilla Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Türk Edebiyatının Dünyaya Açılması'' (TEDA) projesi ile Türk kültür edebiyatının seçkin eserlerinin çeşitli dillere çevrilerek ilgili ülkelerin saygın yayınevlerine girmesi ve o ülke genelinde tanıtım dağıtım ve pazarlamasının yapılmasının amaçlandığını bildirdi.

Kitap basan bakanlık yerine yayıncılık sektörünün yapılanmasında koordinatör rolü üstlenen bir yayıncılık politikası uygulamaya başladıklarını belirten Koç, ''Evrensel kültüre de katkı sağlayıcı özellikte bir yayın politikası uyguluyoruz'' dedi.

Yeni yayın politikaları çerçevesinde yapılan çalışmaya 70 kişinin başvuruda bulunduğunu, seçici kurulun da 39 eserin desteklenmesine karar verdiğini bildirdi.

Atilla koç, TEDA'nın destekleyeceği 39 eser arasında, Orhan Kemal'in (Avare Yıllar), Elif Şafak'ın (Mahrem), Perihan Mağden'in (İki Genç Kızın Romanı), Nazlı Eray'ın (Orphee), Orhan Pamuk'un (Beyaz Kale-Benim Adım Kırmızı), Can Dündar'ın (Sarı Zeybek), Pınar Kür'ün (Bir Deli Ağaç), Ahmet Ümit'in (Kukla) adlı eserlerinin yer aldığını da söyledi. Koç, projenin yurtdışındaki yayınevlerinden ve yayıncı meslek kuruluşlarından yoğun ilgi gördüğünü ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber