Ardahan'da hava kirliliği

Ardahan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ulaş Karaca, kentte sirkülasyonun çok az olduğunu belirterek, "Nüfusa göre kirlilik son derece fazla. Akşam saatleri itibarıyla sınır değerleri 300 olması gereken kirlilik değerleri 354'e ulaştı" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2012 21:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte sanayi ve trafikten kaynaklanan kirliliğin söz konusu olmadığını, ancak kurallarına göre yapılmayan ısınmadan dolayı kirlilik sınırının aşıldığını dile getirdi.

Isınmadan dolayı kurallara uyulmadığını, havadaki inversiyon (terselme) durumunun kirlenmede önemli bir etken olduğunu anlatan Karaca, "Havadan oluşan inversiyondan dolayı bir kirlenme var. Ayrıca kentte sirkülasyon çok az. Nüfusa göre bu kirlilik son derece fazla. Akşam saatleri itibarıyla sınır değerleri 300 olması gerekirken, kirlilik değerleri 354'e ulaştı. Yani kirlilik değerlerinde sınır aşıldı" diye konuştu.

Kirli havanın bilimsel araştırmalara göre başta kanser hastalığı olmak üzere tüm hastalıkları tetiklediğini belirten Karaca, duyarlı her vatandaşın temiz hava için üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade etti.

-"Sağlığını düşünen her vatandaş kurallara uymalı"-

Olumsuzluklar karşısında her vatandaşın duyarlı davranmasını istediklerini vurgulayan Karaca, şöyle devam etti:

"Örneğin teknik kurallara uygun yapılmayan ısınmalar, lastik yakmalar gibi durumlar karşısında bizi bilgilendirsinler. Bu her duyarlı vatandaşın görevidir. Bu kentte yaşayan her vatandaşımızı ilgilendiren bir durum. Sağlığını düşünen her vatandaş kurallara uymalı, uymayanları da uyarmalı. Uyaramıyorsa bize bildirmeli."

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Karaca, kış mevsiminden dolayı ısınma sistemlerine yönelik denetimlerin de artacağını kaydetti.

Muhabir: Günay Nuh / Ayşe Yıldız

Yayıncı: Emine Konuk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber