Özel Kahramankent Liseleri Ulusal Bilim Olimpiyatları'ndan madalyalarla döndü

Kahramanmaraş'ta bulunan Özel Kahramankent Liseleri, TÜBİTAK 20. Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda bir altın ve bir gümüş madalya kazandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2012 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da düzenlenen olimpiyatlarda biyoloji dalında Turan Kaya altın, Beyza Ebru Apaydın ise gümüş madalya aldı.

İki yıldır devam eden çalışmaların meyvelerini verdiğini belirten Özel Kahramankent Liseleri Müdürü Ali Kutup, biyoloji dalında üç yıldır Akdeniz bölge dereceleri aldıklarını kaydetti. Müdür Kutup, ?Olimpiyatlarda elde edilen madalyaları, dünyada madalyalı tek şehir olan Kahramanmaraş'a armağan ediyoruz. TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları, Türkiye'nin ortaöğretim seviyesinde bilimsel sahadaki en prestijli olimpiyatıdır. Türkiye'nin seçkin okulları orada yarışmaktadır. Yüzlerce okul arasından sıyrılıp bu başarıyı elde etmek kolay bir iş değil. Bu gençler zoru başardı. Bu mutluluğu yaşamamıza vesile olan öğretmenlerimize, öğrecilerimize ve ailelerine teşekkür ediyorum.? dedi.

Madalyalı öğrenciler Kaya ve Apaydın ise öğretmenlerin desteğiyle başarıyı yakaladıklarını ifade etti. Millî olimpiyat takımı seçmelerine girerek, İsviçre'de yapılacak Uluslararası Biyoloji Olimpiyatı'nda Türkiye'yi temsil etmek istediklerini söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber