DEĞİDER'in projeleri, Diyarbakırlı çocukların umudu oldu

Diyarbakır Eğitimciler Derneği (DEĞİDER) Başkanı Necmettin Diri, Sosyal Destek Projeleri (SODES) kapsamında 2005 yılından bu yana 14 projeyi hayata geçirdiklerini, dezavantajlı aileler ve onların çocuklarına yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2012 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diri, bu yıl 300 çocuğa çeşitli alanlarda ders verdiklerini kaydetti. Kalkınma Bakanlığı bünyesindeki SODES ve İçişleri Bakanlığı'nın projelerini başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerini vurgulayan Diri, Avrupa Birliği kuruluşlarıyla da ortak projeler yürüttüklerini dile getirdi. Diri, söz konusu projelerle eğitimden kopma durumunda olan kız çocuklarının elinden tutularak, okullarına devam etmesinin sağlandığını ifade etti.

Necmettin Diri, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgiler verdi. DEĞİDER'in 2005 yılından bu yana 14 projeye imza attığını ifade eden Diri, projelerde genel itibari ile dezavantajlı ailelerin çocuklarına ağırlık verildiğini kaydetti.

Projenin genel içeriğinin, dezavantajlı ailelerin çocuklarının ve bu kesimin mesleki becerisi kazanması yönünde olduğunu ifade eden Diri, "Dezavantajlı grupların çocuklarına ücretsiz SBS eğitimi veriyoruz. Bu grupların aile içi sağlık ve kent yaşamına uyumunun sağlanması konusunda seminerler veriyoruz ve bu sayede bu grupların kent yaşamına uyumlarını sağlamaya çalışıyoruz."

Söz konusu ailelerin Diyarbakır'a dışarıdan geldiğine değinen Diri, çocukların aileleriyle yakından ilgilenildiğini söyledi. Ailelerin de topluma kaynaşması adına projeler yapıldığını belirten Diri, bununla ilgili çeşitli seminerlerin düzenlendiğini ifade etti. Diri, projeler sayesinde içe kapanıklıktan çıkan çocukların özgüvenlerinin geldiğini dile getirdi.

'Hep Birlikte Güvenli Geleceğe Projesi' kapsamında 8.sınıfa devam eden 8 bin öğrenciye Kitap Okuma Projesi düzenleneceğini dile getiren Diri, ?Aynı proje ile 2 bin 500 aileye aile ziyareti gerçekleştirilecek. Onlara hediye götürülecek. Toplumla kaynaşmaları ve birlik beraberlik için yaşamaları sağlanacak.? şeklinde konuştu.

Çalışmalarına 150 öğrenciyle başladıklarını kaydeden Diri, hedeflerinin bu sayıyı 300'e çıkarmak olduğunu söyledi.

Diri, sokaklar çocuklarına yönelik olarak da proje gerçekleştirdiklerini söyledi. Söz konusu çocukların sokaktan kurtularak eğitimlerine devam etmesini amaçladıklarını belirten Diri, ?Sokak çocukları projesinde amacımız bu araba camı silen çocukların o ortamlarda değil de aile ortamlarında kalmasını sağlamak. Gün sonunda yemelerini içmelerini gezmelerini sağladıktan sonra harçlıklar vererek evlerine göndermek, sokaklardan kurtulmasını sağlamaktı. Proje amacına ulaştı. Ailelerle yaptığımız görüşmeler neticesinde o çocukların kurtarılması noktasında proje gerçekleştirildi.? şeklinde konuştu.

DEĞİDER Başkanı Necmettin Diri, 'Köy Çocukları Okuyor Projesi'nde 10 köye kütüphane, masa tenisi ve satranç takımları gönderildiğini, 6 köye oyun parkı yapıldığını ve 10 köye de müzik odası kurulduğunu da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber