Engellilerin yerine kendileri koydular hallerine şükrettiler

Kars'ın Selim ilçesinde Şehit Teğmen Gökhan Yaşar Türk Lisesi öğrencileri engelli vatandaşları anlayabilmek için birkaç dakikalığına dahi olsa kendilerini engellilerin yerine koydular.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2012 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenciler engelli olmanın çok zor olduğunu hallerine şükretmeleri gerektiğini söylediler.

Şehit Teğmen Gökhan Yaşar Türk Lisesi Okul Müdürü Mehmet Turan Aygün, sağlıklı insanların kendilerini hiç olmazsa birkaç dakikalığına engelli vatandaşların yerine koymaları ve empati yapmaları gerektiğini bu çerçevede öğrencilerinin de bir kaç dakikalığına okul bahçesinde kendilerini engellilerin yerlerine koyduklarını ve ne kadar zor şartlarda engellilerin hayatlarını sürdürdüklerini müşahede ettiklerini söyledi.

Aygün, öğrencilerinin bu çalışmalarının okullarında oluşturdukları, ?Demokrasi ve İnsan Hakları Kulübü' ile ?Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Grubunun' ilk etapta mavi kapak toplayıp bir engellinin engelini ortadan kaldırma fikri ile oluştuğunu ardında ise böyle bir etkinlik düzenlendiğini belirti.

Okulun 9. sınıf öğren öğrencilerinden Sıla Çiftçi bu çalışmayla ayakları tutmayan ve yürüyemeyen engelli vatandaşların yerlerine kendilerini koyduklarını, birkaç dakikalığına tekerlekli sandalyeye binerek ilerlemeye, ellerinde değneklerle yürümeye çalıştıklarını ve masa tenisini tekerlekli sandalye ile oynamaya çalışarak engellilerin hayatlarının ne kadar zor olduğunu gördüklerini ve hallerine şükrettiklerini söyledi.

Engelli vatandaşların yaşamlarına dikkat çekilen çalışmada görev alan Öğretmenlerden Fatih Bilgin ise mavi kapak toplayarak engelli bir vatandaşın engellerini kısmen ortadan kaldırmaya en azından ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ve diğer taraftan düzenlenen etkinlikle engelli olmanın zorluklarını öğrencilerinin birkaç dakikalığına dahi olsa ne demek olduğunu gördüklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber