İzmir'in EXPO 2020 adaylık dosyası tamamlandı

EXPO 2020 adayı İzmir, 22 Kasım 2012 tarihinde Paris'te üçüncü sunumunu yaptıktan sonra sürecin en önemli ayaklarından biri olan adaylık dosyasının hazırlıklarını tamamladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2012 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dosya, 3 Aralık Pazartesi BIE Paris Ofisi'ne teslim edilecek.

EXPO Yürütme Komitesi ve EXPO 2020 İzmir Genel Sekreterliği'nin hazırladığı dosya, pek çok toplantı, paydaş görüşmesi, danışma kurulu önerisi ve uzman görüş ışığında BIE'nin kriterlerine en uygun şekilde yedi ay içinde tamamlandı. EXPO aday şehirlerinin anayasası olarak bilinen adaylık dosyaları, oylamaya bir yıl kala BIE Yürütme Komitesi'ne ve üye 160 ülkenin söz sahibi delegelerine sunuluyor. İngilizce ve Fransızca hazırlanan 656 sayfalık dosyada, İzmir'in EXPO'yu kazanması durumunda yapacağı her türlü çalışma, iletişim, tanıtım, pazarlama, bütçe ve planlanan etkinliklerin en gerçekçi tahminleri yer alıyor.

Dosyanın son hazırlıkları sırasında EXPO 2020 İzmir Teknik Ofisi'ne moral ziyareti yapan İzmir Valisi ve EXPO 2020 İzmir Yürütme ve Yönlendirme Kurulu Başkanı M.Cahit Kıraç, ?Ciddi emekler harcanarak hazırlanan bu önemli çalışmamızın, İzmir'in EXPO 2020 adaylığı yolunda hayırlı bir adım olmasını dilerim.? diyerek bütün ekibe teşekkür etti. Adaylık dosyası, BIE delegelerine hem kitap hem de anahtar şeklindeki USB bellekler içinde sunulacak. Belleklerin içine koyulduğu, İngilizce ve Fransızca olarak, ?Daha sağlıklı bir dünyanın anahtarı sizin elinizde?? yazılı zarflarla İzmir'in, ?Herkes için Sağlık? idealinde oynamaya talip olduğu bir kere daha vurgulanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber