Olmayan bölüm şartı arandığı için, sekreter kadroları boş kaldı?

2012/2 KPSS tercih işlemleri açıklandığında, sonuçlarda lise düzeyinde 1 ve lisans düzeyinde 14 kadronun boş kaldığı görülmektedir. Lisans düzeyinde boş kalan kadroların çoğu ise sekreterliktir. Bunun nedeni, sekreter kadroları için "Büro Yönetimi ve Sekreterlik lisans programından mezun olma" şartının aranmasıdır. İşin garibi böyle bir bölüm yok. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Aralık 2012 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2012/2 KPSS tercih işlemlerinde 6 adet sekreterlik kadrosunda "Büro Yönetimi ve Sekreterlik lisans programından mezun olma" şartı aranmıştır. Tıklayınız.

Bu kadroların tümü boş kalmıştır. Zira devlet, olmayan bir bölümden mezun aramıştır.

Sitemize bu konuyla ilgili olarak gelen bir ileti şu şekildedir:

"KPSSs atamalarında boş kalan sekreter kadroları haberinizle ilgili bir ayrıntıyı yazmak istedim.Bu kadroların açık kalmasının nedeni türkiyede büro yönetimi ve sekreterlik lisans programı diye bir bölüm yoktur ve yıllardır ösym tarafından bu hata yapılmaktadır.Her kpss atama döneminde bu atamalar boşta kalmaktadır.Ticaret turizm eğitim fakültesi kapanmadan önce büro yönetimi öğretmenliği vardı ve bende o bölümün mezunuyum.Ama asla bir büro yönetimi ve sekreterlik lisans programı olmadı.Sadece önlisans olarak vardır.Bununla ilgili olarak daha önce yök ve Devlet personel başkanlığıyla görüşülmüş her kurum topu birbirine atmıştır.Sizlerinde bu konuyla ilgilenmesini rica ederim.İyi akşamlar"

Bu iletideki bilgileri araştırdığımızda yazıların doğru olduğunu gördük.

Sonraki yerleştirmelerde de benzer bir hata yapılmaması için, kamu kurumlarının birbirlerine topu atmamalarını umut ediyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber