Göçükten korkup okula yerleştiler

İlyas Gün - Samsun'da Temmuz ayında 13 kişinin yaşamını yitirdiği sel afetinde 40 yıldır oturdukları evlerinin duvarında çatlaklar oluşan yaşlı çift, göçükten korktukları için 5 aydır yerleştikleri köy okulunda yaşamlarını sürdürüyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2012 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Canik ilçesine bağlı Üçpınar köyünde yaşayan Bayram Özkan (80) ile eşi Mecbure Özkan (70), Temmuz ayında 13 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinde, 40 yıldır oturdukları evin duvarında çatlaklar meydana gelince, 6 yıldır kullanılmayan Üçpınar İlköğretim Okulu'na sığındı.

Kendi imkanlarıyla kapısını açtıkları atıl durumdaki okulun tek sınıfını oturma ve yatak odası olarak kullanan yaşlı çift, müdür odasını da mutfak yaptı.

Bayram Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okuldan başka sığınacak ve kalacak yerleri olmadığını söyledi.

Eşiyle aldıkları 65 yaş üstü aylığıyla geçinmeye çalıştıklarını anlatan Özkan, şöyle devam etti:

"Canik'te 4 Temmuz'da yaşanan sel felaketinde evimizin büyük bir bölümünün duvarları çatladı ve göçmek üzereyken komşularımızın yardımıyla evden çıktık. Gidecek bir yerimiz olmadığı için 6 yıldır kullanılmayan Üçpınar İlköğretim Okulu'na yerleştik. Selden sonra İl Özel İdaresi ve Kaymakamlık yetkilileri gelerek 'evde oturulamaz' raporu verdiler. 5 aydır okulda yaşamımızı sürdürüyoruz. Okulun banyosu, mutfağı, tuvaleti yok. Sınıfını hem oturma hem de yatak odası olarak, müdür odasını da mutfak olarak kullanıyoruz. Bize, 'sizin evinizi yıkacağız yerine tek katlı ev yapacağız' diye söz verildi ama aylardır ne gelen var ne soran."

Okulun kamu malı olması nedeniyle Canik Kaymakamlığı'nın ve köy muhtarının okulun boşaltılması için talimat verdiğini ifade eden Özkan, "Okulu bir an önce boşaltmamızı istiyorlar. Anaokulu yapılacakmış ama bizim hiç gidecek yerimiz yok" diye konuştu.

-"Öleceksem evimde ölmek istiyorum"-

Selden sonra okulda yaşamaya başladıklarını dile getiren Mecbure Özkan ise şunları kaydetti:

"Sel suları evin arkasında bir kanal oluşturdu ve büyük kaya parçalarını evin arkasına taşıdı. Burada dozer ve kepçe ile temizleme yapılacaktı. Tekrar yaşanacak bir selde suyun akması için su yolunu yapıp biz de evi tamir edip tekrar oturmaya başlayacaktık. Ama aylardır kimse gelip halimizi sormuyor. 5 aydır unuttular bizi burada. Eşimle sürekli kavga ediyorum. 'Gidelim artık evimize' diyorum. Eşim 'ev başımıza yıkılır' diyor ama artık öleceksem de evimde ölmek istiyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber