FIFA ve TFF heyeti Akdeniz Üniversitesi Stadyumu'nu inceledi

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) 20 Yaş Altı Dünya Kupası maçlarının oynanacağı Akdeniz Üniversitesi Stadyumu, FIFA ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) heyetleri tarafından incelendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2012 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de düzenlenecek FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası hazırlıkları devam ediyor. 21 Haziran-13 Temmuz 2013 arasında maçların oynanacağı Antalya, Kayseri, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Rize ve Trabzon'daki stadyumlar FIFA ve TFF yetkililerinden oluşan heyet tarafından inceleniyor.

İlk Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadyumu'nda yapılan incelemenin ardından heyet Akdeniz Üniversitesi Stadyumu'nda da incelemede bulundu.

FIFA, TFF ve yerel organizasyon komitesinden oluşan 28 kişilik heyet sahada çim kalitesi, toprak kalınlığı, saha boyutları, tribünler, soyunma ve hakem odalarını inceleyerek UEFA kriterlerine göre olup olmadığını değerlendirdi. İncelemelerin ardından FIFA Müsabakalar Sorumlusu Rhiannon Martin, UEFA Gençler ve Amatörler Komite Üyesi Süheyl Önen ve Antalya Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu ve FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın maskotu ?Kanki' hatıra fotoğrafı çektirdi.

Maskot Kanki temsili bileti yerel yöneticilere verdi. Rhiannon Martin, Antalya'da bulunmaktan mutlu olduklarını, sahanın çim kalitesini çok beğendiklerini söyledi. Martin, Antalya'nın turnuvaya en güzel şekilde ev sahipliği yapacağına inandıklarını kaydetti.

Heyet, 3 Aralık'ta Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena, 4 Aralık'ta Bursa Atatürk Stadyumu, 5 Aralık'ta Trabzon Hüseyin Avni Aker ve Yeni Rize Şehir Stadyumları, 6 Aralık'ta Gaziantep Kamil Ocak Stadyumu incelemelerde bulunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber