Çanakkale'deki kuvvetli yağış

Çanakkale'deki kuvvetli yağış tarım arazilerini de olumsuz yönde etkiledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2012 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kuvvetli yağış ve Kara Menderes Deresi'nin taşması sonucu Kumkale Ovası'ndaki yaklaşık 10 dönüm ekili arazi su altında kaldı.

Bölgeye giderek incelemelerde bulunan Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, gazetecilere yaptığı açıklamada, küresel ısınmanın etkisinin Çanakkale'de kendisini iyiden iyiye hissettirmeye başladığını söyledi.

Bölgede yazların daha sıcak, kışların ise daha yağışlı geçtiğine işaret eden Ulus, "Artık yağışlar sel ve afet şeklinde oluyor. Yaz döneminde de tohumluk Mısır ile domateslerin döllenmemesi konusunda şikayetlerimiz olmuştu. Ardından etkili yağışlar nedeniyle tarladaki domatesler zarar gördü. Bugün de buğday ekili araziler sel nedeniyle sular altında. Yaklaşık 10 bin dönüm arazi su altında kaldı" dedi.

Ulus, çiftçinin zor şartlar altında üretim yapmaya çalıştığını, bankalardan ya da özel sektörden aldığı borçla arazini işlediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Üreticilerimiz bugün sel felaketine maruz kalıp, tüm varlığını kaybetmiş durumda. Zaten banka borcunu ödeyemeyen üreticiler bir de arazilerinin sular altında kalmasıyla bir felaket daha yaşadı. Bu noktada üreticiler olarak devletimizin devreye girmesini istiyoruz. Daha önce banka borçlarının ertelenmesini talep etmiştik. Son yaşananların afet kapsamında değerlendirilip, Çanakkale yöresindeki tüm üreticilerin banka ve kooperatif borçlarının ertelenmesini istiyoruz. Bütün üreticilerin talebi budur. İnşallah hükümetimiz buna olumlu bakar, biz de üreticiler olarak mutlu oluruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber