Savaşa karşı yürüdüler fakat Esed'e destek verdiler

Bursa Savaş Karşıtı Platformu tarafından düzenlenen ?Suriye'de Emperyalist Savaşa, Zamlara ve Yoksulluğa Hayır' etkinliği kapsamında savaşa ve zamlara tepki gösteren grubun, kendi halkını bombalayan Esed'e destek vermeleri dikkat çekti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2012 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Savaş Karşıtı Platformu tarafından düzenlenen ve bir çok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği ?Savaşa ve zamlara hayır' yürüyüşü Atatürk Stadyumu kavşağından başladı. Burada toplanan grup, ellerinde ?Savaşa ve zamlara hayır' şeklinde pankart ve dövizlerler yürüyüşe geçti. Amerika ve AK Parti aleyhine tezühüratlarla yürüyen grup, Darmıstad Caddesi'ni takip ederek, Kent Meydanı'na kadar geldi.

Yürüyüş boyunca Amerika ve AK Parti aleyhine tezahürat yapan grup, Suriye müdahalesine de karşı çıktı. 'Katil Amerika Ortadoğu'dan defol', 'Katil Amerika işbirlikçi AKP' şeklinde slonganlar atan grubun, özellikle Esed yönetimine destek vermeleri dikkat çekti.

Yoğun güvenlik önlemleri alan polis ekipleri ise Kent Maydanı'nda düzenlenen etkinlik için grubu arayarak program alanına aldı.

Kent Meydanı'nda düzenlenen ?Savaşa ve zamlara hayır' konulu açık hava toplantısı ile savaş ve zam karşıtı konuşmalar yapıldı. Yapılan konuşmalarda Amerika ve AK Parti'nin politikaları eleştirildi. Konuşmaların ardından çalınan müzik eşliğinde halaylar çeken grup, daha sonra sessizce dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber