Güngör: Engellilere güvenli bir gelecek sunmak temel hedefimizdir

Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erhan Güngör, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayınladığı açıklamada, engellilerin hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmelerinin temel insani bir hak olduğunu kaydetti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2012 19:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erhan Güngör, yaptığı açıklamada, "Engelli vatandaşlarımızın maruz kaldığı eşitsizlikleri ortadan kaldırmak, istihdam yoluyla özgürleşmelerini sağlamak, yaşam koşulları ve bakım hizmetlerini iyileştirmek, ön yargılarla mücadele etmek ve onlara güvenli bir gelecek sunmak, Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak en temel hedefimizdir." dedi. Engelli vatandaşların kimseye bağımlı olmadan yaşamlarını sürdürebilme hakkına sahip olduğunu belirten Güngör, 2012 yılı itibari ile engelli vatandaşlara yönelik hizmetleri ciddi bir hızla sürdürdüklerin ifade etti.

Kendilerinden hizmet bekleyen bütün vatandaşlara ulaşmayı hedeflediklerini belirten Güngör açıklamada şunları dile getirdi: "Unutmamak gerekir ki, özürlülük alanındaki sorunlar engellilerimiz ve bizler kadar toplumun her kesimini de ilgilendirmektedir. Dolayısıyla bu alandaki sorunların çözümü için devletimizin imkân ve kaynaklarının yanında milletimizin elbirliği, işbirliği ve katılımı da gereklidir. Sokakta, yolda, kenar bir köşede kalmış yardıma muhtaç engelli vatandaşımız olabilir. Bu vatandaşımızı gören herkesin en insani görevi vatandaşımıza yardımcı olmak ve en yakın kolluk görevlilerine veya Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne haber vermekle sorumludur. Engelli vatandaşlarımıza tanınan hakların sadece bağış ve iyilikten kaynaklanmaması gerekiyor. Engelli vatandaşlarımızı insanca yaşatacak ortamları hazırlamak önemli bir sorumluluktur. Bu anlamlı günde tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü en içten dileklerimle kutlar, onlara ömür boyu mutlu bir yaşam dilerim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber