Kerbala Şehitleri anıldı

Gaziantep Alevi Kültür Derneği, Kerbala şehitlerini anma programı düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2012 19:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dernek binasının bahçesinde düzenlenen programa, Nilüfer Kültürlerarası Dostluk ve Ahenk Derneği'nin yanı sıra çok sayıda dernek üyesi ve vatandaşlar katıldı. Sahneye çıkan sanatçılar, Kerbela şehitleri için yazılan türküleri ve ağıtları seslendirdi. Yüzlerce vatandaşın katıldığı programda aşureler dağıtıldı ve şehitler için dua edildi.

Muharrem ayının 10'uncu gününde yaşanan olaylara değinen Gaziantep Alevi Kültür Derneği Başkanı Yılmaz Demirdelen, Hz. Hüseyin'in de bu günde zalimler tarafından şehit edildiğini söyledi. Demirdelen, "Bu ayda birbirimize karşı daha da kenetleneceğiz. Bizlere ve inancımıza yakışan da ehlibeyt gibi zulme karşı çıkmak ve mazlumların yanında yer almak. Alevi Kültür Derneği olarak, icraatlarımızda on iki imamların izinden yürümek ve birlik ve beraberlik içerisinde yoksulların ve mazlumların yanında yer alacağız." dedi.

Alevi dedesi Hüseyin Keskin ise asırlar önce yaşanan üzücü olayın acısının hala taze olduğunu ve Hz. Hüseyin ve arkadaşlarını şehit edenlere lanet okuduklarını kaydetti. Keskin, "İmam Hüseyin için söylenen her söz ağıt oldu. Kaç asır geçmesine rağmen yaramız hala taze. Onlara bu zulmü yaşatanlara lanet okumaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberliğimizi bozmadan dün nasıl birlikte yaşıyorsak, bugünde beraber yaşayacağız." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber