Köyden gelip tiyatroyla tanıştılar

Adana Devlet Tiyatrosu (ADT) yapımı olan ve sahnelenmeye başladığı günden bu yana büyük küçük herkesin ilgi gösterdiği "Define Adası" adlı çocuk oyunu bugün Feke ilçesinin köylerinden gelen çocuklara perde açtı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2012 22:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Devlet Tiyatrosu ve Adana Barosu Kültür Sanat Komisyonunun ortak projesi olarak Feke Musalar Köyü ve Ormancık Köyü'nden hiç tiyatro izlememiş 60 çocuk Robert Louis Stevenson' un yazıp, Berna Kınçer ve Kerim Değirmenci'nin Türkçeye çevirip, H. Mete Şahinoğlu'nun oyunlaştırdığı "Define Adası" adlı çocuk oyununu Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi'nde izledi.

"Daha önce Adana'ya hiç gelmediklerini ve tiyatro görmediklerini" belirten öğrenciler, Adana Devlet Tiyatrosu Müdürü N.Fırat Demirağ'a ve Adana Barosu Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Av.Uğur Aydıngül'e teşekkür ettiler.

Adana Devlet Tiyatrosu'nun kadrolu tüm oyuncularının yer aldığı, Gökhan Doğan'ın yönettiği "Define Adası" adlı oyunu keyifle izleyen öğrenciler, oyun bitiminde oyuncularla birlikte sahne üzerinde fotoğraf çektirdiler.

Adana Barosu Sosyal Tesislerinde yemek yiyen minikler, küçük bir Adana gezisinden sonra köylerine döndüler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber