MEB'in 2015 yılı sonu hedefi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Aralık 2012 00:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bakan Dinçer, CeBIT SinerjiZirvesi kapsamında düzenlenen ''Eğitim, İletişim ve Medya'' başlıklısempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, bilgi ve iletişim teknolojilerindekigelişmelerin insanların, hayat, iş yapma ve ilişki tarzlarında değişimlere yolaçtığını belirtti.

Bakan Dinçer, bakanlığınteşkilat yapısındaki değişikliklerle eğitimde ulaşmak istedikleri hedefleredeğinerek, dünyadaki eğitim ve öğretimle ilgili yeni eğilimler ve yaklaşımlarhakkında bilgi verdi.

Bakan Dinçer, eğitim veöğretimde öğrencinin durumunun yeni boyutlar kazandığını ifade ederek, şöyledevam etti:

''Öğrencinin temel hak vehürriyetlerini korumak, geleceği ile ilgili demokratik tercihine saygı göstermek,öğrenciye daha iyi bir öğrenme ortamı sağlamak, okulun karar süreçlerinde yeralmasına imkan tanımak, geleceğin barışçıl toplumu için adeta bir zorunlulukhaline gelmiştir. Aydınlık bir gelecek inşa etmek istiyorsak, yeni nesilleribilgi, beceri ve değer sahibi kılarak bilgi toplumuna dönüşmeyi hedeflemişsek,her bireye sadece eşit haklar değil eşit fırsatlar da sunmak zorundayız.''

Bakan Dinçer, Ar-Ge'ye veileri teknolojiye daha fazla yatırım yapılması gerektiğini vurgulayarak, buyatırımların hükümetleri döneminde çok büyük ivme kazandığına dikkati çekti.

Bilişim teknolojisi sınıfları kuruldu

Gerek fiziki mekanlarınoluşturulması gerekse de teknolojik altyapının gerçekleştirilmesi içinokullarda önemli projelerin gerçekleştirildiğini anlatan Bakan Dinçer, ''8derslik ve üzeri tüm okullarımıza, 16 Şubat 2012 tarihi itibarıyla 29 bin 812bilişim teknolojisi sınıfı kuruldu'' dedi.

Bakan Dinçer, bu süreçteokullara yaklaşık 1 milyon bilgisayar gönderildiğini ifade ederek, interneterişiminin ilköğretimde yüzde 98, ortaöğretimde ise yüzde 100 olduğunuvurguladı.

Bakan Dinçer,''Okur-yazarlığın, bir diploma sahibi olmanın, meslek edinmenin, bireylerdenbeklenen bilgi ve becerilerin mahiyetinin sürekli olarak değiştiği günümüzde,kendimizi yenileyerek geliştirmek yolunda, elimizdeki en etkili araç bilgi veiletişim teknolojileridir'' ifadelerini kullandı.

FATİH Projesi

FATİH Projesi'nin birçok yönüyle Türkiye açısından büyük önem arz ettiğini kaydetti.

Bakan Dinçer, projenin en önemli hedefinin, çocukların bilgi toplumunun yenilikçi, yaratıcı ve girişimci bireyleri olarak yetişmelerine yardımcı olunması ve ülkenin bilgi toplumuna dönüşümünün hızlandırılması olduğunu aktardı.

Bakan Dinçer, bu sonucun özel sektörün ihtiyaç ve beklentilerine de çok büyük oranda çare olacağını, hatta onu değiştirip dönüştüreceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Türkiye'de internet ağ alt yapısı gelişmiş ülkelerin bant genişliğini ve internet hızını yakalayacak. Okullarımızın tamamına geniş bant internetin ulaşmasıyla ülkemizde elektronik seçim ve sayımın alt yapısı oluşacak. Okullara alınacak tüm donanım malzemelerinin Türkiye'de üretim ve montajının yapılması, istihdamın yanı sıra bilişim sektörünün gelişmesine katkı sağlayacak. Elektronik ortamda eğitimi çeriklerinin ve üretici firmaların bu süreçte e-içerik kalitesi ve miktarında artış yaşanacaktır.''

Bakan Dinçer, 2015 yılı sonuna kadar, tüm sınıflara akıllı tahta yerleştirilmesini, öğretmenler ile ortaokul ve liselerdeki öğrencilere tablet dağıtılmasını, okullara geniş bant internet erişiminin sağlanmasını, e-içeriklerin hazırlanmasını, öğretmenlerin teknolojiyi etkin bir şekilde kullanmasını hedeflediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber