Parti üyeliğinden çıkmak isteyenlere ?noter ücreti' sürprizi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 03 Aralık 2012 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Herhangi bir siyasi partiye üye olanlar, üyeliklerini resmi olarak sona erdirmek için ?noter ücreti' sürpriziyle karşılaşıyor.

Kemal Dikmen adlı vatandaş, Demokrat Parti (DP) Şanlıurfa il teşkilatının varlığından haberi olmadığı halde kendisinin bu teşkilatın üyesi olarak görüldüğünü, üyelikten çıkmak için ise noter tasdikli dilekçe istendiğini söyledi. Noterde bir belge bedelinin 80 lira olduğuna işaret eden Dikmen, TBMM'den konuyla ilgili yasal bir düzenleme yapılmasını istedi. Dikmen, başvuru dilekçesinde, ?Üyeliğimi sildirmem için noter tasdikli istifa dilekçesi yazma zorunluluğum var. Mağdurum. Çünkü noterden onaylı dilekçenin masrafı 80 liradır. Bu masrafın benden alınması ile ikinci kez mağdur ediliyorum. Bu durumla ilgili olarak gerekli yasal düzenleme yapılması ve vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesini talep ediyorum.? ifadelerini kullandı. Dilekçeyi işleme alan Meclis Komisyonu, gerekli incelemeyi yaptıktan sonra Dikmen'e cevap verecek.

Mevcut uygulamaya göre, parti üyeliğinden çıkma talepli dilekçenin noter aracılığı ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Bürosu'na fakslanması veya bizzat Ankara'ya gidilip dilekçenin elden büroya bırakılması gerekiyor. Herhangi bir siyasi partiye üye olmaları yasak olan kamu görevlileri başta olmak üzere, kendi rızası dışında üye yapılan kişilerin bu durumu sona erdirmek için bu iki yoldan birini tercih etmesi gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber