Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, başkanını seçti

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri 18. Dönem Meclis Başkanı'nı kapalı oy yöntemiyle seçti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2012 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Binası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda geçen dönemin Başkanı Umut Bayraktar, 150 üyenin katıldığı seçimde yeterli oyu alarak, bir dönem daha başkanlık yapmaya hak kazandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin çocukların sorunlarını değerlendirerek, taleplerini ifade etmeleri ve çözümünde aktif rol almalarını sağlamak amacıyla kurduğu Çocuk Meclisi, 18. dönem başkan, başkan yardımcıları ve katip üyelerini seçti. Toplam 9 ayrı noktada aynı anda yapılan seçimle, 2 bin 400 aday arasından seçilerek Çocuk Meclisi üyesi olmaya hak kazanan 9-14 yaş arası 150 çocuk vekilin katıldığı seçimlerde, 18. Dönem Meclis Başkanlığı'na 16. ve 17. Dönemin de başkanlığını yapan Umut Bayraktar, Başkan Yardımcılıklarına ise Göknur Aydar, Semih Canbul, Betül Kovayçin, Katip üyeliklerine Muhammet Ömer Baş, Hayrettin Berke Yavaş seçildiler. Çocuk Meclisi, Eğitim, Spor, Çevre ve Sağlık, Kültür ve Sanat, Basın ve Yayın, Barış ve Kardeşlik, Çocuk Hakları, Yardımlaşma konularındaki komisyonlarla faaliyetlerini yürütecek. Pazar günleri toplanacak komisyonlar kendi konularında öneri ve faaliyet taslakları hazırlayacaklar. Hazırlanan bu öneri ve taslaklar ayda bir gerçekleştirilecek olağan toplantıda, Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülecek, yapılacak faaliyet ve girişimler için Meclis'in onayı alınacak.

1995, 1996 ve 1997 yıllarında Çocuk Meclisi'nin ilk üç döneminde meclis üyeliği yapan Ramazan Akpınar'ın oğlu, Kadir Buğra Akpınar da meclis üyesi seçildi. İlk üç dönemin meclis üyesi Ramazan Akpınar anılarını ve duygularını şu sözlerle ifade etti: ?Ben 1995 yılında temeli atılan ilk Çocuk Meclisi'nde yer almaktan büyük mutluluk duyuyorum. Çocuk Meclisi'nde ilk iki yıl Basın Yayın Komisyonu üyesi, 3. yıl ise Basın Yayın Komisyonu Başkanı olarak meclisin çalışmalarına aktif olarak iştirak ettim. O günlerden çok güzel anılarım var." Kadir Buğra Akpınar ise ?Çocuk Meclisi'nin katıldığım ilk toplantısı güzeldi. Bir an önce çalışmaya başlayarak özellikle engelli çocuklara destek olacak faaliyetlerin içinde olmak istiyorum. Büyükşehir Belediyesi Aile Yaşam Merkezlerinde çocuklara ait faaliyetlerin artırılması, çocuk parklarının ve oyun alanlarının çoğaltılması için mecliste çok çalışacağım. Asıl istediğim bir şey de oyuncak müzesi yapılması." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber