Yunus Emre'nin felsefesi 54 ülkeden öğrenciyi bir araya getirdi

Yunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından Eskişehir´de eğitim gören 54 ülkenin öğrencilerinin katılımı ile ´Gelin Tanış Olalım´ buluşması düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2012 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

200 üniversite öğrencisinin bir arada olduğu programda, kardeşlik mesajları verildi.

Eskişehir´e öğrenci olarak gelen 54 ülkeden toplam 200 öğrenci, Odunpazarı Meslek Edindirme Kursu eğitim salonunda buluştu. Toplantıda öğrenciler arasında iletişimi sağlamak ve birlik beraberliğe dikkat çekmek için farklı ülkenin öğrencileri bir araya getirilerek, başka ırkların, başka kültürlerin kaynaşması sağlandı.

Eskişehir´de okuyan misafir öğrencilerin sosyal, ekonomik anlamda Türkiye´de yabancılıklarını azaltmak adına Yunus'un diliyle öğrencilere seslendiklerini söyleyen Yunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Nihat Demir, ?Bu kapsamda bu sene yeni gelen arkadaşlarımızla birlikte bir tanışma yemeği düzenledik. Amacımız öğrencilerimiz mezun olduktan sonra bir nevi büyükelçilerimiz olarak orada hayatlarını sürdürsünler, Türkiye´de güzel insanlar var desinler diye gayret etmeye çalışıyoruz." dedi.

Afrika Masası Başkanı Neşet Gürsoy ise "Öğrencilerin ortama alışma, mevsim farklılıkları, kültürel farklılıklar, dil farklılıkları, görgü farklılıkları bunları işi kolay kılalım kısmında çözmeyi bir sosyal sorumluluk projesi olarak üstlendik.? ifadelerini kullandı.

Eskişehir´i çok seven öğrenciler de projenin çok güzel olduğunu, sürekli devam etmesi halinde çok mutlu olacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber