Engelli bayan ayaklarıyla yaptığı resimleri Alanya'da sergiledi

Ayaklarıyla yaptığı resimlere hayran bırakan engelli ressam Ayşe Işık, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Antalya'nın Alanya ilçesinde resim sergisi açtı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2012 20:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Işık'a eski Avrupa Parlamenterler Meclisi Başkanı (AKPM) Mevlüt Çavuşoğlu serginin bir benzerinin AKPM'de açma teklifinde bulundu.

Alanya Kültür Merkezi'nde (AKM) engelli ressam Ayşe Işık, yaptığı resimleri Alanyalıların beğenisine açtı. Doğa manzaraları ağırlıklı tablolardan oluşan yağlı boya resimleri sergileyen, 5 yaşında bir kaza sonucu kolunu kaybetmesinin ardında yaşama tutunarak ihtiyaçlarını karşıladığı ayak parmaklarıyla bir yağlı boya tablo yaptı. Yaptığı resimleri daha çok geliştirerek ressam olan Işık, il il dolaşarak sergi açıyor. Alanya'da da düzenlenen sergi açılışında açıklamalarda bulunan Işık, 29'ncu sergisini açtığını söyledi. En büyük hayalinin dünya çapında bir ressam olmak olduğunu dile getiren Işık, yurt dışında da sergi açmak istediğini dile getirdi. Işık, ?Amacım ve hedefim engelli engelsiz herkese örnek olmak. Engelli çocukların topluma daha çok çıkartılması daha üretken olması evlere kapatılmaması gerekiyor.? dedi.

Amacının engelsiz insanlar gibi herkese birlikte yaşam ortamını sağlamak olduğunu belirten Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'da Ayşe Işık'ın herkese ışık olduğunu dile getirdi. Belediye olarak ilçeyi engelsiz hale getirdiklerini ifade eden Sipahioğlu, bundan da büyük keyif aldıklarını kaydetti.

?Fiziki engeli olmasına rağmen hiçbir engel tanımıyorum? diyerek duygularını resme yansıtan Işık'a sergi açtığı için teşekkür ettiğini dile getiren Çavuşoğlu, engelliler ile ilgili Alanya Beldesi'nin sadece Antalya'da değil Türkiye'de öncü olduğunu söyledi.

Sergi açılışı yapıldıktan sonra yapılan resimleri protokol üyelerine gösteren Işık'a Alanya Belediyesi, Mevlüt Çavuşoğlu, Merkez Valisi Can Direkçi ve Engelsiz Yaşam Gönüllüleri Derneği (PATİKA) plaket verdi. AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Merkez Valisi Can Direkçi, Alanya Emniyet Müdürü Erkan Dur, AK Parti Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Güney, MHP Alanya İlçe Başkanı Cafer Uyar, ressam Ayşe Işık, Tosmur Belediye Başkanı Muza Özdemir'in birlikte yaptığı sergi açılışına yaklaşık 200 kişi katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber