Zimmete 12 yıl istemi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 04 Aralık 2012 16:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Bağcılar'da 5 yıl boyunca THK şube müdürlüğü görevini üstlenen Ş. G.'ün, 95.8 bin liralık bağışı kendi hesabına geçirdiği ileri sürüldü

İstanbul'da Türk Hava Kurumu (THK) Bağcılar Şubesi'nde sayman olarak görev yapan Tuba A., şubenin gelir ve gider kayıtlarında birtakım usulsüzlükler fark etti. 2006-2011 arasında şube başkanlığı yapan Ş. G.'den şüphelenmeye başlayan Tuba A., başkana söz konusu kayıp paranın ne olduğunu sordu. G. ise iddiaya göre, yetkinin kendisinde olduğunu söyleyerek Tuba A.'yı işten atmakla tehdit etti.

SAHTE MAKBUZ KESTİ

Bir süre sonra Tuba A., Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı'na bir ihbar dilekçesi yazdı. Bunun üzerine şubeye müfettiş gönderildi. Yapılan incelemede, G.'ün görev yaptığı dönemde birçok kez sahte gider makbuzu düzenlediği ve bu yolla deri, fitre yardımlarının da yer aldığı toplam 95 bin 865 TL'yi zimmetine geçirdiği belirlendi. Ş. G. hakkında, Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "zimmet" suçundan dava açıldı. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Gül'ün 12 yıla kadar hapsi istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber